Predstavljen projekt "Tigar" u Ministarstvu hrvatskih branitelja

04.10.2022.

12:14

Autor: Dnevnik u podne/IMS/T.D./HRT

Projekt Tigar

Projekt Tigar

Foto: Dnevnik u podne / HRT

U Ministarstvu hrvatskih branitelja predstavljen je projekt "Tigar". 

Riječ je o suradnji Centra za rehabilitaciju djece i mladeži Mali dom - Zagreb i Ustanove za sveobuhvatnu skrb Tigrovi. Cilj je povezivanje i uzajamna psihosocijalna podrška putem druženja i likovnog stvaralaštva. Branitelji i djeca s teškoćama u razvoju zajedno su izradili skulpturu tigra. 

- Da nikad ne zaboravimo snagu Tigrova, da nikad ne zaboravimo doprinos Tigrova u Domovinskom ratu. Raduje me da i s našim mladim umjetnicima koji ovdje uz pratnju roditelja na svoj način daju svoj doprinos u sjećanje i odavanje počasti svim Tigrovima, rekao je Tomo Medved, potpredsjednik Vlade, ministar hrvatskih branitelja.

- Došli smo na ideju kako bi bilo ustvari dobro te dvije skupine našu djecu koja su višestruko i branitelja koji su isto marginalizirana skupina spojiti u jedan umjetnički projekt koji će imati jedno dublje značenje, rekla je Tatjana Petrović Sladetić, ravnateljica Malog doma - Zagreb.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!