14:29 / 15.06.2020.

Autor: P.F./Hina

Predstavljena koalicija Stranke s imenom i prezimenom, Pametnog i Fokusa

Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Iz te koalicije tvrde da ujedinjavanjem stranaka centra, hrvatski birači mogu birati stranke s ozbiljnim programom koje nude alternativu potrošenim politikama.
Stranka s imenom i prezimenom, Pametno i Fokus zajedno izlaze na parlamentarne izbore u svim izbornim jedinicama, potvrdili su čelnici stranaka na konferenciji za medije u Bjelovaru.

Iz te koalicije tvrde da ujedinjavanjem stranaka centra, hrvatski birači mogu birati stranke s ozbiljnim programom koje nude alternativu potrošenim politikama.

- Udružili smo snage protiv lopovluka HDZ-a i kukavičluka SDP-a kako bi ljudi, kojima je stalo do ozbiljnih rješenja za Hrvatsku, imali svoj glas u Hrvatskom saboru. Više vrijedi jedan racionalan glas koji govori o budućnosti, nego njih deset koji "tamburaju" o prošlosti, izjavila je Dalija Orešković iz Stranke s imenom i prezimenom.

Za HDZ je navela klijentelizam i korupciju, a za SDP kukavičluk zbog kojega je ta stranka odustajala od ozbiljnih reformi i promjena u državi.

- Veseli me što smo se ujedinili i dali alternativu biračima koji žele ozbiljne i dokazane ljude u politici, nesklone modelima vladanja zadnjih 30-ak godina. Sada više nitko ne može reći da nema za koga glasati jer im nudimo izbor, rekla je Marijana Puljak, predsjednica stranke Pametno.

Kaže da se dobri i pošteni ljudi moraju dogovoriti kako bi birači mogli smijeniti nepoštene i nesposobne s vlasti. Puljak tvrdi da imaju program koji su sastavili stručnjaci, a kojim se dokazano mogu smanjiti porezi i stvoriti bolja socijalna država.

Davor Nađi, predsjednik stranke Fokus, istaknuo je Svetu Nedelju u kojoj je zamjenik gradonačelnika, kao grad koji dokazuje da su moguće istinske promjene nabolje.

- Smijenili smo HDZ s vlasti i u samo tri godine postali najtransparentniji grad u Hrvatskoj; ukinuli poreze, dvije godine zaredom smo najbolji hrvatski grad za gospodarstvo i ušli u pet najboljih gradova po kvaliteti života. S pravim i odlučnim ljudima može se napraviti promjena, rekao je Nađi i biračima poručio da više ne biraju između manjeg i većeg zla, nego da izaberu dobro i pametno rješenje.

Inače, Stranku s imenom i prezimenom napustila su šestorica kandidata u IX. izbornoj jedinici, a među njima je i gradonačelnik Knina Marko Jelić koji je rekao da su se na to odlučili jer smatraju da je narušena početna čista i iskrena priča. Osim Jelića, stranku su napustili načelnik Općine Murter-Kornati Toni Turčinov, načelnik općine Tribunj Marko Grubelić, Zlatko Ćesić, vijećnik Općine Dicmo Petar Maretić i Nikša Kulušić.
Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!