14:25 / 15.11.2019.

Autor: Silvana Skočajić/HRT

Predstavljena nacionalna studija o nefinancijskom izvještavanju

-

-

Foto: - / -

Velika javna poduzeća u Hrvatskoj, ali i banke te velike privatne kompanije, još nemaju jasno postavljene ciljeve vezano uz društveno odgovorno poslovanje.
Velika javna poduzeća u Hrvatskoj, među kojima su HEP, Croatia Airlines, Zagrebački holding, ali i banke te velike privatne kompanije, još nemaju jasno postavljene ciljeve vezano uz društveno odgovorno poslovanje.

Pokazala je to prva nacionalna analiza njihovih nefinancijskih izvještaja, koje zakonski moraju podnositi svake godine.  

- Po prvi puta društvo može javno evaluirati, javno pogledati u njihovo poslovanje ono što se događa i može kroz dijalog s njima izjasniti što želi da kompanije, pogotovo ove javne kompanije obveznici, promijene, rekla je Nikolina Markota Vukić, Institut za društveno odgovorno poslovanje.

- Rad tvrtki sve više pa i na globalnoj razini, interesira  investitore, dakle ulagatelje pa i korisnike, kako neka tvrtka radi, ne samo u smislu profitabilnosti, nego i da li poštuje  osnovna ljudska prava, naglašava Zdravko Zrinušić, državni tajnik Ministarstva financija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!