11:01 / 09.05.2020.

Autor: M.Š./HRT

Predstavljena "Restart koalicija"

Foto: HRT

Foto: HRT

Foto: - / HRT

Na Iblerovu trgu predstavljena je koalicija SDP-a, HSS-a, HSU-a, SNAGA-e i GLAS-a za parlamentarne izbore.
Čelnici stranaka SDP, HSS, HSU, GLAS i SNAGA predstavili su u subotu oporbenu koaliciju, nazvavši je Restart koalicija u kojoj će izaći na parlamentarne izbore koji se očekuju u srpnju, najavljujući 'restart' i potpuno novi početak budućnosti Hrvatske.

Čelnici tih stranaka Davor Bernardić, Krešo Beljak, Silvano Hrelja, Anka Mrak Taritaš i Goran Aleksić predstavili su, kako je rekao predsjednik SDP-a Bernardić, Restart koaliciju za novi početak Hrvatske.

Naše ime je naš program, pojasnio je Bernardić zašto su se nazvali "Restart koalicija".

- Želimo napisati potpuno novu knjigu, želimo potpuno novi početak Hrvatske koja ima budućnost, izjavio je Bernardić na predstavljanju oporbenog predizbornog saveza, istaknuvši da će biti vlast koja donosi odluke i provodi odluke.

Mi vjerujemo u novu politiku - politiku iskrenosti, hrabrosti i povjerenja, naglasio je i dodao da će, kada dođu na vlast, srezati broj ministarstava, neefikasnu državnu upravu, broj županija i općina i provesti reforme, ponajprije u pravosuđu i obrazovanju.

Vratit će, dodao je, povjerenje građana u sustav i institucije.

Novi stožer za obranu od HDZ-a

Predsjednica GLAS-a Anka Mrak Taritaš kazala je da predstavljaju novi stožer - stožer za obranu Hrvatske od HDZ-a.

Bernardić je ranije najavio da se, uz stranke već okupljene u koaliciju, o predizbornom savezu razgovara i s mnogim županima, gradonačelnicima i načelnicima, kao i sa strankama koje su jake na regionalnoj razini poput PGS-a i IDS-a.

Za sada je izgledno da bi se na SDP-ovoj predizbornoj listi mogao naći i nekadašnji HSS-ovac, a danas nezavisni bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs.

- Naše ime je naš program - kompletan restart Hrvatske. Srezat ćemo broj ministarstava, neefikasnu državnu upravu, broj općina i gradova. Cilj nam je digitalizirati našu zemlju, sve javne usluge, servise i procese kako bi državna administracija bila što bliže građanima, a potpuno oslobođena korupcije. Protiv korupcije, te rak-rane našega društva, borit ćemo se svim sredstvima, rekao je čelnik SDP-a Davor Bernardić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!