Predstavljeni novi natječaji sufinancirani iz NPOO-a

14.04.2022.

12:55

Autor: Dnevnik 1/HTV/HRT/D.S.

Predstavljanje natječaja sufinanciranih iz NPOO-a

Predstavljanje natječaja sufinanciranih iz NPOO-a

Foto: Slavko Midzor / PIXSELL

Na današnjoj sjednici Vlade jedna od točaka dnevnog reda je i Mostov prijedlog za pokretanje pitanja povjerenja trojici ministara: Josipu Aladroviću, Borisu Miloševiću i Tomislavu Ćoriću. Nakon Vladina očitovanja, saborska rasprava o tom prijedlogu mora se održati u roku od mjesec dana. Uoči sjednice predstavljeni su novi natječaji koji se sufinanciraju iz Nacionalnog programa oporavka i otpornosti (NPOO). 

Riječ je o investicijskim projektima za sustave javne vodoopskrbe i odvodnje te izgradnju distributivnih centara za voće i povrće. 


- Ovim natječajem otvaramo novu omotnicu od milijardu kuna koja će biti utrošena prije svega za izgradnju vodnokomunalne infrastrukture, s jedne strane poboljšanje sustava javne vodoopskrbe, a s druge strane izgradnju javne odvodnje u jedinicama lokalne samouprave u Republici Hrvatskoj, rekao je ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić.


Ministrica poljoprivrede Marija Vučković kaže da je javni poziv koji se danas otvara za izgradnju distributivnih centara za voće i povrće vrijedan 610 milijuna kuna.


- Prihvatljivi podnositelji prijava na ovaj javni poziv bit će županije ili proizvođačke organizacije koje se mogu javiti na javni poziv zajedno s partnerima, međutim uvijek njihov udio u tom zajedničkom projektu mora biti najmanje 51 posto, navela je.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!