Predstavnici Domovinskog pokreta položili vijenac na spomenik žrtvama komunističkog zločina u Gračanima

11:50 / 04.05.2020.

Autor: Podnevni Dnevnik/IMS/HRT

Foto: HRT

Foto: HRT

Foto: - / HRT

Predstavnici Domovinskog pokreta položili su vijenac na spomenik žrtvama komunističkog zločina u Gračanima u povodu svibanjske obljetnice masovnog pokolja u podnožju zagrebačke gore u svibnju 1945.
Predstavnici Domovinskog pokreta položili su vijenac na spomenik  žrtvama komunističkog zločina u Gračanima u povodu svibanjske obljetnice masovnog pokolja u podnožju zagrebačke gore u svibnju 1945.

Učinili su to na 40-etu godišnjicu smrti Josipa Broza Tita. Poručili su da neće sudjelovati u tome da se ideologijom zataška nerad te će se  zalagati za Hrvatsku koja će poštovati sve žrtve.

- Na današnji dan kada neki obilježavaju, a možda i slave godišnjicu smrti Tita šaljemo poruku da smatramo da je Josip Broz Tito bio  diktator pod čijim su režimom učinjeni strašni zločini. Ti zločini nisu ispitani i zalagat ćemo se za to da se svi zločini totalitarnih režima kroz prošlost znanstveno i utemeljeno obrade da bi mogli neometano ići u budućnost koja je pred nama, rekao je predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!