Predstavnici Društva Šibenčana izvijestili Milanovića o svom radu

09.05.2022.

13:57

Autor: M.M./HRT/Hina

Predstavnici Društva Šibenčana izvijestili Milanovića o svom radu

Predstavnici Društva Šibenčana izvijestili Milanovića o svom radu

Foto: Marko Beljan / Ured predsjednika Republike Hrvatske

Predstavnici Društva Šibenčana i prijatelja Šibenika u Zagrebu izvijestili su predsjednika RH Zorana Milanovića, koji ih je primio u svom uredu, o radu tog društva, naglasili su da se politikom ne bave, a sastanak je bio prigoda da se razgovara i o razvoju toga grada.

Društvo Šibenčana i prijatelja Šibenika u Zagrebu počeli su organizirati šibenski studenti u Zagrebu još 1965., a formalno je kao udruga osnovano 1976. od kada kontinuirano djeluje. Zbog toga se smatra, kako je rečeno na sastanku, jednim od najdugovječnijih društava te vrste u Hrvatskoj, stoji u priopćenju predsjednikova ureda.

Društvo je osnovano, pojasnili su njegovi predstavnici, radi ostvarivanja kontakata te različitih aktivnosti ne samo Šibenčana u Zagrebu već i njihovih prijatelja kao i radi predstavljanja svog zavičaja. Bilo je razdoblja kada je društvo okupljalo i po nekoliko tisuća članova, dok su danas u radu društva najbrojniji šibenski studenti u Zagrebu.

Pojasnili su, nadalje, kako je unutar Društva predviđeno i formiranje podružnica, među kojima je najaktivniji studentski Klub Šibenčana. Studenti Kluba Šibenčana organiziraju događanja poput tribina, umjetničkih izložbi, pjesničkih i filmskih večeri, koncerata, kvizova te Malonogometnu ligu. Jedan od prepoznatljivijih projekata Društva je tradicionalna Šibenska večer. Posebno je istaknuto kako se Društvo Šibenčana i prijatelja Šibenika u Zagrebu ne bavi politikom.

Uz predstavnike Društva sastanku su nazočili i predstavnici Grada Šibenika, a kako se navodi u priopćenju, bilo je riječi i o razvoju Šibenika u proteklih 30-ak godina.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!