14:51 / 18.06.2020.

Autor: I.D./HINA

Predstavnici Saveza izviđača upoznali Milanovića s aktivnostima koje provode

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Istaknuli su kako Savez ima 4000 članova, a svake godine u njihove aktivnosti uključeno je više od 10.000 djece i mladih kojima se tako od djetinjstva razvija svijest o važnosti zaštite okoliša.
Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je u četvrtak izaslanstvo Saveza izviđača Hrvatske, a oni su ga upoznali s tradicijom svog djelovanja koja traje već 110. godinu, kao i s aktivnostima koje provode na području cijele zemlje.

Istaknuli su kako Savez ima 4000 članova, a svake godine u njihove aktivnosti uključeno je više od 10.000 djece i mladih što smatraju posebno važnim jer se tako od djetinjstva razvija svijest o važnosti zaštite okoliša.

Posebno su izdvojili svoj projekt pošumljavanja požarima opustošenih površina u Dalmaciji Boranka pokrenut 2018. godine i za koji je Savez izviđača dobio brojne nagrade i priznanja te im omogućio širenje ideje pošumljavanja opožarenih površina ne samo u Hrvatskoj već i u Europi.

Predstavnici Saveza izviđača najavili su predsjedniku Milanoviću i svoje uključivanje u projekt ozelenjavanja javnih površina na razini cijele Hrvatske koji bi se trebao provoditi u suradnji s općinama i gradovima, navodi se u priopćenju Ureda predsjednika.
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!