12:58 / 30.03.2019.

Autor: M.Š./Hina

Pregovori o uspostavljanju vlasti u Lici

-

-

Foto: - / -

Predsjednik HSP-a na nacionalnoj i županijskoj razini i gradonačelnik Gospića Karlo Starčević izjavio je za Hinu da je sinoć nakon pregovora održao sastanak u stranci te članstvu i budućim vijećnicima Županijske skupštine rekao da on nije trgovac.
Predsjednik HSP-a na nacionalnoj i županijskoj razini i gradonačelnik Gospića Karlo Starčević izjavio je za Hinu da je sinoć nakon pregovora održao sastanak u stranci i članstvu i budućim vijećnicima Županijske skupštine rekao da on nije trgovac, da ne trguje s povjerenjem naroda koji im je dao povjerenje te da se u potpisivanje koalicijskog sporazuma s listom predvođenom HDZ-om ide samo ako se dogovore o načinu kako pomoći oporavak Ličko-senjske županije, posebno Like, koja je u ponoru najmanje 15 godina.

- Mi dajemo do znanja da se nećemo složiti ni s kime za koga znamo da nam je upropastio županiju, bez da dogovorimo promjene na najvišoj mogućoj državnoj razini. Tu se ne radi o promjenama u proračunu i samo o politici u županiji, nego o politici prema županiji, poručio je Karlo Starčević.

Uz tvrdnju da je njegov osobni odnos s Marijanom Kustićem (HDZ) izvrstan, Starčević je rekao da  je preduvjet suradnje s HDZ-om neko jamstvo razvoja. Jamstvo da ćemo moći izvojevati ili poseban državni fond za razvoj Like i Ličko- senjske županije ili poseban zakon o tome, istaknuo je.

U jučerašnjim pregovorima razgovaralo se i o tome da je, kako je rekao, "sustav centralizirao financije do boli", a decentralizirao jedinicama regionalne i lokalne samouprave sve obveze koje država nije htjela prihvatiti, od socijale do razvoja.

Od predsjednika ličko-senjskog HDZ-a Marijana Kustića za sada se nije mogla dobiti informacija o tijeku pregovora s HSP-om jer ni jučer ni danas nije  odgovarao na telefonske pozive i poruke.

Utemeljiteljska sjednica novog saziva Županijske skupštine Ličko-senjske županije dogovorena je za 9. travnja, a od ukupno 33 vijećničkih mjesta u njoj je na izborima održanim 10. ožujka koalicija HDZ-HSU-HSP AS-HSS-HBS osvojila 14, nezavisni Darko Milinović osam, HSP šest, nezavisni Ante Dabo tri i SDSS dva.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!