16:47 / 25.01.2022.

Autor: HRT

Pregovori sindikata i Vlade: Osnivanje povjerenstva za izradu teksta sporazuma

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Vjeran Zganec-Rogulja / Sanjin Strukic / Borna Filic / PIXSELL

Održani su virtualni sastanci pregovaračkog odbora Vlade Republike Hrvatske i predstavnika sindikata javnih i državne službe o sklapanju temeljnog kolektivnog ugovora za službenike i namještenike u javnim službama i kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike, izvijestilo je ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Na sastanku su bili potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić i ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović.

Nakon iscrpnih razgovora članovi pregovaračkih odbora složili su se s prijedlogom predstavnika Vlade oko osnivanja povjerenstva za izradu teksta sporazuma između Vlade RH i predstavnika sindikata kojim će se definirati dinamika, način i rokovi budućih usklađivanja osnovice za izračun plaća.

Dogovoreno je da se do idućeg sastanka predlože članovi povjerenstva. Također, s obzirom na to da 9. veljače 2022. istječe produžena primjena kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike dogovoreno je kako će Vlada Republike Hrvatske, ako do tada ne dođe do sklapanja novog kolektivnog ugovora, donijeti odluku o priznavanju, osiguravanju i isplati svih prava iskazanih u trenutno važećem kolektivnom ugovoru za državne službenike i namještenike.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!