12:35 / 19.09.2019.

Autor: D.M./HRT

Prelet Krila oluje i francuskih akrobata

-

-

Foto: - / -

Sve je to uvertira za veliki međunarodni aeromiting, spektakl koji će se dogoditi 30. svibnja iduće godine u Zadru.
U Zadar je prvi put došla francuska akrobatska skupina "Patrouille de France" s 10 aviona, a u posjetu su danas i sutra. Nakon zajedničkog preleta s "Krilima Oluje" iznad zadarskog kanala slijedit će trenažni letovi u vojarni u Zemuniku.

Dvije akrobatske grupe oduševile su Zadrane zajedničkim preletom s ukupno 16 aviona. Iako su se često susretali na aeromitinzima, njihov je ovo prvi zajednički let.

Sve je to uvertira za veliki međunarodni aeromiting, spektakl koji će se dogoditi 30. svibnja iduće godine u Zadru.

Zajedničko uvježbavanje, neprocjenjivo je iskustvo. Prvo su Francuzi sjeli u naše Pilatuse. Nakon vrtnje u svim pravcima gore, dole i naglavačke, samo riječi hvale za naše pilote.

Francuzi su na nebu već 66 godina. Njihove jurilice lete duplo brze od naših i do 1000 km/h i to do visine od 14 kilometara. Izazov je to bio i za naše pilote koji nisu željeli propustili kabinu Alpha Jeta. Snaga i moć oduševili su naša krila pa su Francuzi već dobili poziv za zadarski aeromiting.

Za sada Talijani, Britanci i Francuzi gotovo su sigurni gosti. Tko će biti gost iznenađenja o kojem se šuška za sada je što bi se reklo, vojna tajna. Sve u svemu mogao bi to biti aeromiting za pamćenje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!