08:43 / 18.09.2018.

Autor: I.M./HRT

Prelog zna kako zbrinuti otpad

-

-

Foto: - / -

Od letaka, filmova, radionica, emisija, javnih tribina, svim će se mogućim načinima nastojati educirati i utjecati na ljude kako bi osvijestili važnost odvajanja otpada.
Grad Prelog već je dugo svijetli primjer za cijelu zemlju ne samo kada je riječ o odvajanju, nego i zbrinjavanju otpada. Već neko vrijeme taj grad i okolica recikliraju više od 60 posto prikupljenog otpada. No, vrlo dobro znaju da mogu još bolje, pa su prijavili europski projekt usmjeren ponajviše na edukaciju - i na njemu prošli. 

Projektom "Ne dvoji, nego smeće odvoji" nastojat će još više podignuti svijest o odgovornom postupanju s otpadom počevši od najmlađih - djece u dječjem vrtiću, srednjoškolaca pa sve do umirovljenika.

Od letaka, filmova, radionica, emisija, javnih tribina, svim će se mogućim načinima nastojati educirati i utjecati na ljude kako bi osvijestili važnost odvajanja otpada. Jer praksa je pokazala da pravo usmjeravanje daje rezultate.

Projekt uključuje grad Prelog i još 13 općina Međimurske i Varaždinske županije. Prvi rezultati se očekuju i prije završetka projekta u veljači 2020. godine.O odvajanju otpada razgovaralo se u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska":

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!