16:22 / 30.12.2020.

Autor: B.A./Hina

Prema Sisačko-moslavačkoj županiji ide 30-ak kamp-kućica iz Poreča

Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vrijedna donacija - više od trideset kamp-kućica i kampera - krenula je u srijedu iz Poreča prema Sisačko-moslavačkoj županiji.
Vrijedna donacija - više od trideset kamp-kućica i kampera - krenula je u srijedu iz Poreča prema Sisačko-moslavačkoj županiji, nakon što je iz Petrinje, Siska, Gline i ostalih mjesta stigao apel da su ljudi i mala djeca noć proveli na otvorenome te da im trebaju kamp-kućice.

➡️ UŽIVO: Najnovije informacije o potresu: Petrinja, Sisak, Glina
➡️ Službeni račun Državne riznice za pomoć stradalima u potresu
➡️ Sastanak Andreja Plenkovića s europskim povjerenikom za krizno upravljanje

Stanovnici Poreštine organizirali su se i odmah krenuli u akciju prikupljanja kamp-kućica i kampera, a zahvaljujući angažmanu vučne službe Bernobić, Autokampa Polidor i Grada Poreča, tijekom dana je prema Sisačko-moslavačkoj županiji krenuo konvoj. Grad Poreč i mnogi sugrađani odazvali su se apelu. Točno u podne ispred dvorane Žatika krenuo je konvoj koji čini devet kamiona, osam Jeepova i dva kombija.

Iz Grada Poreča navode da je gradonačelnik Loris Peršurić kontaktirao s gradonačelnikom Petrinje Darinkom Dumbovićem, izrazio mu podršku u ime cijelog Poreča te ponudio pomoć, među ostalim i u smislu operative s obzirom na kritičnu situaciju.

- Sve su to donacije građana s cijele Poreštine i šire, a pomoć i dalje prikupljaju porečki Crveni križ, mjesni odbori te brojne udruge i inicijative. Ovo je nezapamćena tragedija. Minimalno što možemo učiniti je pomoći ljudima čiji su domovi stradali, koji su prestravljeni i čije strahote, na žalost, još nisu gotove, poručio je gradonačelnik Peršurić, dodavši kako su brojni građani, udruge, klubovi i prijevoznici s područja Poreča ponudili različite oblike pomoći.

- Trenutačno je na putu devet kamiona, svaki vuče po dvije prikolice, 8-9 Jeepova i dva kombija. To je prva tura, imamo još nekih četrdeset kućica za Glinu, poručio je Denis Bernobić. Dodao je da su kućice opremljene, pune potrepština, deka i pokrivača, te kako su se javili i gosti koji svake godine borave u Poreču, koji poklanjaju kamp-prikolice za stanovnike potresom pogođene županije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!