10:00 / 07.08.2019.

Autor: D.M./HRT

Premijer Andrej Plenković u Opatiji

-

-

Foto: - / -

S gradonačelnikom Dujmićem razgovarao je o razvojnim planovima grada, proračunu te europskim fondovima. Nakon toga odgovarao je na pitanja novinara.
Predsjednik Vlade Andrej Plenković u Opatiji se sastao s gradonačelnikom Ivom Dujmićem. Razgovarali su o razvojnim planovima grada, proračunu te europskim fondovima.

Preuzmite aplikaciju HRT Vijesti!

- Nešto čeka opravdano, a nešto neopravdano. Prije tri godine smo krenuli s riječkom aglomeracijom, ali još ne možemo aplicirati, ostat će nam malo vremena, izjavio je nakon razgovora s premijerom gradonačelnik Ivo Dujmić.

Premijer Andrej Plenković kazao je da je s gradonačelnikom Opatije razgovarao o niz aktivnosti u kojima ostvaruju sinergiju središnje vlasti i lokalne samouprave. - Opatija prednjači po infrastrukturnim ulaganjima, posebno onima povezanim s projektom demografske revitalizacije. Te mjere u Opatiji polučuju rezultate, rekao je. "Uopće nemam razloga polemizirati s Karamarkom"

- HDZ je demokratska stranka, svatko tko ima ideje, može izaći sa svojom platformom. Tko god se želi igrati demokracije, neka se igra, rekao je Plenković, kojega su novinari pitali da komentira najavu Tomislava Karamarka da bi se mogao kandidirati na unutarstranačkim izborima. Za Karamarka je kazao kako je "vodio HDZ prije više od tri godine", da su "sami srušili svoju vladu" te da nema razloga s njim polemizirati. Odbacio je Karamarkove izjave da se vrh HDZ-a udaljio od birača. - Politika koju vodimo zdrava je i vjerujem u razboritost birača, rekao je Plenković. - On je dao svoj doprinos, ali stvari idu naprijed, zaključio je.Upitan da komentira nastup predsjednice Grabar-Kitarović u Kninu na Dan pobjede, u kontekstu tvrdnji Ive Josipovića da su mnogi ocijenili da je bila alkoholizirana, Plenković je ustvrdio da je to jako teška izjava. - Cijela proslava je jako lijepo prošla, bila je dostojanstvena, s porukama, govorima i ozračjem, naveo je. Upitan da komentira ponovno izvikivanje "Za dom spremni" na Dan pobjede, rekao je da bi na to trebala reagirati policija, a zatim, ako se tako procijeni, i sudovi. Premijer je dodao da policija, kad misli da je bilo prekršaja, mora reagirati.

Komentirajući manji broj turista ovoga srpnja u Hrvatskoj, Plenković je rekao da su o tome mnogo razgovarali u Vladi. - Nitko od konkurenata ne spava, velike zemlje poput Turske i Egipta vraćaju se na tržište i subvencioniraju zračne linije i turističke aranžmane. Mi se moramo prilagođavati promjenama, dizati kvalitetu, ulagati, za postavljenu cijenu dati odgovarajuću uslugu, istaknuo je.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!