16:09 / 05.02.2021.

Autor: Hina/HRT

Premijer čestitao zastupnicima: Usvojeni Zakon preduvjet je obnove nakon potresa

Andrej Plenković čestitao zastupnicima

Andrej Plenković čestitao zastupnicima

Foto: Zeljko Lukunic / Pixsell

Premijer Andrej Plenković čestitao je saborskim zastupnicima na usvajanju Nacionalne razvojne strategije do 2030., Odluke o proglašenju isključivog gospodarskog pojasa i novog Zakona o obnovi koji je preduvjet za pokretanje obnove nakon potresa.


Usvajanjem Zakona o obnovi imamo preduvjete za poduzimanje svih mjera koje će omogućiti povratak u normalni život, saniranje šteta, kvalitetnu i održivu obnovu te revitalizaciju gospodarstva na potresom pogođenom području, objavio je premijer na Twitteru.

Premijer je napomenuo i da će Vlada do 15. srpnja izmijeniti Zakon o Hrvatskoj gospodarskoj komori radi daljnjeg rasterećenja gospodarstvenika.

Nacionalna razvojna strategija Hrvatske do 2030., krovni je strateški dokument za razvoj hrvatske države i okvir za izradu svih lokalnih, regionalnih i nacionalnih strategija.

Izmjenama Zakona o obnovi koji je također usvojio Sabor proširuje se primjena zakona s područja Zagreba i okolice na Sisačko-moslavačku i Karlovačku županije koje su teško stradale u razornom potresu 29. prosinca.

Mostov prijedlog zakona o ukidanju obveznih članarina u HGK-u nije prošao u Saboru već je usvojen zaključak vladajuće većine kojim se zadužuje Vlada da izradi prijedlog reforme HGK.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!