16:20 / 05.07.2021.

Autor: P.F./HRT

Premijer Plenković s izaslanstvom Viteškog alkarskog društva Sinj

Plenković s izaslanstvom Viteškog alkarskog društva Sinj

Plenković s izaslanstvom Viteškog alkarskog društva Sinj

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sastao se u Banskim dvorima s izaslanstvom Viteškoga alkarskog društva Sinj, koje je, na čelu sa Stipom Jukićem, predsjednikom Društva, Ivanom Nasićem, tajnikom Društva i Boškom Ramljakom, alkarskim vojvodom, upoznalo predsjednika Vlade s priprema za ovogodišnju 306. Sinjsku alku koja će se održati 8. kolovoza.

Predstavnici VAD-a zahvalili su predsjedniku i Vladi na financijskoj potpori u realizaciji projekata važnih za funkcioniranje VAD-a, kao i kontinuiranoj financijskoj pomoći vezanoj za rad Muzeja Sinjske alke i Alkarske ergele, priopćeno je iz Vlade.

Vezano uz Alku te kulturna, društvena i vjerska događanja koja kroz srpanj i kolovoz Sinj čine posebnim mjestom na karti Hrvatske, zbog čega se u Sinju očekuje i veći broj posjetitelja, hodočasnika i turista, na sastanku je bilo riječi i o trenutačnoj epidemiološkoj situaciji, kao i o situaciji vezanoj uz cijepljenje.

Zaključeno je kako je potrebno uložiti dodatan napor u podizanje svijesti o vlastitoj odgovornosti te osobnim primjerom i angažmanom pridonijeti što većoj procijepljenosti stanovništva i povoljnijoj epidemiološkoj situaciji.

Predsjednik Vlade kazao je da će Vlada i dalje nastaviti financijski podržavati Sinjsku alku i projekte VAD-a, stoji u priopćenju Službe za odnose s javnošću Vlade.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!