14:42 / 06.04.2018.

Autor: D.P./HRT

Premijer Plenković s mitropolitom zagrebačko-ljubljanskim Porfirijem

-

-

Foto: - / -

Mitropolit je izrazio zadovoljstvo pravnim okvirom koji regulira institucionalni položaj Srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj.

Uoči proslave Uskrsa po julijanskom kalendaru, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković primio je u Banskim dvorima u nastupni posjet Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolita zagrebačko-ljubljanskog Porfirija.

Uz predsjednika Vlade na sastanku su bili ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek i ravnatelj Ureda Komisije za odnose s vjerskim zajednicama Šime Jerčić.

Mitropolit je izrazio zadovoljstvo pravnim okvirom koji regulira institucionalni položaj Srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković istaknuo je važnost suradnje i zajedničkog djelovanja u rješavanju pitanja koja su važna za vjernike Srpske pravoslavne crkve i srpsku nacionalnu manjinu. Dodao je kako je Hrvatska postignula mnogo u zaštiti prava svih svojih nacionalnih manjina te da je u tome primjer brojnim drugim zemljama.  

Naglašena je vrijednost dijaloga između predstavnika državnih institucija i predstavnika crkava te vjerskih zajednica u Hrvatskoj, u duhu partnerstva i međusobnog poštovanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!