Premijer Plenković posjetio Ivanić-Grad

09.03.2021.

10:42

Autor: HRT/M.N.

U obilasku farme

U obilasku farme

Foto: HTV / HRT

Predsjednik Vlade Andrej Plenković boravio je u posjetu je Ivanić-Gradu, gdje je razgovarao s gradonačelnikom Javorom Bojanom Lešom i županom Zagrebačke županije Stjepanom Kožićem. 

“U mandatu naše Vlade povučeno je 514 milijuna eura iz EU sredstava. Zagrebačka županija potvrdila se kao jedna od 5 najrazvijenijih županija u RH, veselim se daljnjoj suradnji”, izjavio je premijer. 


“Tu je primjer Ivanić Grada koji ulaže u školstvo i grade svoj imidž”, dodao je Plenković.


Gradonačelnik Ivanić Grada istaknuo je kako mnogo ulažu u vrtiće, te u Naftalan, što pridonosi razvoju zdravstvenog turizma. Nadam se da ćete uskoro prisustvovati otvorenju tog projekta, rekao je.

Prethodno je premijer Plenković posjetio novu farmu kokoši nesilica Lukač d.o.o. u Derežanima. 


Premijer je zahvalio obitelji Lukač i ministrici poljoprivrede Vučković, županu Kožiću i gradonačelniku Ivanić-Grada na pozivu da posjeti tvrtku Lukač koja se već 30 godina bavi proizvodnjom jaja. Investicija vrijedna 60 milijuna kn povećat će kapacitete na 255 tisuća koka nesilica. 


To je tvrtka koja zapošljava 80 ljudi i jedan sjajan primjer poduzetništva i angažmana koji je u vrhu proizvodnje jaja u Hrvatskoj, koji razvija suradnju s ključnim trgovačkim lancima, hotelima i na taj način pridonosi hrvatskoj poljoprivredi, proizvodnji i razvoju, i to po najmodernijim tehnologijama, rekao je Plenković.


Vlasnik farme Marijan Lukač sa obitelji u kojoj su četiri kćeri zahvalio je premijeru i ministrici Vučković što su našli vremena pogledati što se u posljednje dvije godine ondje gradilo.

Galerija
Moderna farma, Foto: HTV/HRT
Kokoši nesilice, Foto: HTV/HRTAndrej Plenković posjetio je farmu kokoši nesilica, Foto: HTV/HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!