Premijer Plenković u posjetu Brodsko-posavskoj županiji

17.04.2023.

Zadnja izmjena 20:01

Autor: Vijesti/IMS/HRT

Premijer u Slavonskom Brodu

Premijer u Slavonskom Brodu

Foto: HTV / HRT

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u posjetu je Brodsko-posavskoj županiji. U povodu Dana županije sudjelovat će na svečanoj sjednici Županijske skupštine.  

U Slavonskom Brodu položio je vijenac kod spomenika hrvatskim braniteljima poginulim u Domovinskom ratu, a potom se sastao sa županom Danijelom Marušićem

Na svečanoj sjednici istaknuto je da su protekla tri desetljeća u Županiji bila dinamična i obilježena stalnim rastom na svim područjima. Posebno je važan, kažu, razvoj gospodarstva, zahvaljujući lokalnim, nacionalnim i europskim poticajima.

- Uz rast broja poduzetnika imamo i rast njihovih ukupnih prihoda, rast netto dobiti poduzetnika od čak 122 posto, rast izvoza, vanjsko trgovinske bilance, što prati i rast ukupne zaposlenosti za gotovo 10 posto u proteklih 5 godina, rekao je Danijel Marušić, brodsko-posavski župan.

Dodaje kako daljnje prilike za razvoj Brodsko-posavske županije vide u privlačenju stranih ulaganja, povezivanju poljoprivrede, turizma i nepoljoprivrednih djelatnosti, očuvanju tradicionalnih zanimanja i aktiviranju postojećih poduzetničkih zona i brownfield područja.

- Već kada pogledamo vašu županiju pa ova dva mosta, Svilaj i most kod Gradiške, govore o tome koliko gledamo na vašu županiju kao prometno čvorište pa kada pri tom dodamo luku u Slavonskom Brodu, ulaganja u željezničku i cestovnu infrastrukturu, onda je jasno kako upravo ova županija predstavlja važnu arteriju prometnog i gospodarskog sustava Hrvatske, naglasio je Andrej Plenković, predsjednik Vlade.

- Međutim, ulaganja u poljoprivredu, malo i srednje poduzetništvo, u vodno-komunalnu infrastrukturu, ulaganja u zdravstveni i obrazovni sustav, čine jednu cjelinu, istaknuo je premijer.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!