11:02 / 13.09.2018.

Autor: I.M./HRT

Premijer potvrdio: Danas počinje isplata plaća radnicima Uljanika

-

-

Foto: - / -

Nakon sjednice u izjavi novinarima potvrdio je kako će danas krenuti isplata plaća radnicima Uljanika za kolovoz.
Predsjednik Vlade Andrej Plenković u Pazinu se sastao s istarskim županom Valterom Flegom, gradonačelnikom Renatom Krulčićem te predsjednikom Gradskog vijeća Davorom Slokovićem.

Sudjelovao je i na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Pazina u povodu 75. obljetnice Pazinskih odluka o sjedinjenju Istre s domovinom Hrvatskom.

Nakon sjednice u izjavi novinarima potvrdio je kako će danas početi isplata plaća radnicima Uljanika za kolovoz.

Rekao je kako će se na sjednici Vlade u Puli pokušati pronaći rješenja koja će dovesti do restrukturiranja brodogradilišta Uljanik i 3. maj. Istaknuo je kako je Vlada već pomogla brodogradilištima određenim potezima.

"Mislimo da je najvažnije da svi dobro shvate, osobito radnici, da je jamstvo od 716 milijuna kuna u siječnju omogućilo funkcioniranje Uljanika i 3. maja praktički prvih pola godine", kazao je Plenković. Danas kreće isplata plaće za kolovoz, najavio je premijer i naglasio da je cilj dolaska Vlade u Pulu da Uljanik, s europskim i našim propisima, u budućnosti posluje "na zdravim temeljima i tržišnim načelima jer onako kako je bilo do sada, nije bilo dobro".

"Zato ćemo razgovarati s Upravom, radnicima i sindikatima te čelnicima lokalne samouprave i potražiti rješenje koje će dovesti do restrukturiranja koje će omogućiti održivost funkcioniranja Uljanika", naglasio je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!