09:23 / 31.01.2019.

Autor: M.Š./HRT

Premijer s ministrima obilazi gradilište Pelješkog mosta

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić istaknuo je važnost mosta za prometnu povezanost i razvoj gospodarstva južnog dijela županije, ali i cijele Hrvatske.
Uoči druge ovotjedne Vladine sjednice, koja se u petak održava u Dubrovniku, premijer Andrej Plenković s ministrima Kujudžićem, Krstičevićem i Tolušićem poslijepodne će posjetiti dolinu Neretve, Metković i Ploče te gradilište Pelješkog mosta u Komarni.

Podsjetimo, vrijednost gradnje Pelješkoga mosta veća je od dvije milijarde kuna.  

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić istaknuo je važnost mosta za prometnu povezanost i razvoj gospodarstva južnog dijela županije, ali i cijele Hrvatske.  

Nema sumnje da će tijekom današnjeg posjeta novinari postavljati i pitanja o aktualnim političkim događajima.

U petak će se u Dubrovniku, pak, održati 141. sjednica Vlade, ukupno 9. izvan Zagreba u ovom mandatu. Predsjednik Vlade sudjelovat će na otvorenju konferencije "Sinergija materijalne i nematerijalne baštine" te posjetiti Župu dubrovačku i Konavle. Sastat će se i s predstavnicima Zračne luke Dubrovnik.

U subotu će predsjednik Vlade sudjelovati na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Dubrovnika te svečanom otvorenju Feste sv. Vlaha, u povodu Dana grada Dubrovnika. Susrest će se i s msgr. Matom Uzinićem i sudjelovati na večeri od Kandelore.

Među ostalim, posjetit će Državni arhiv, sudjelovati na otvorenju Dječjeg vrtića "Palčica" te obići gradilište Osnovne škole Montovjerna i studentskog doma u Dubrovniku.

U nedjelju će sudjelovati na svetoj misi u katedrali Velike Gospe i u procesiji ulicama Dubrovnika.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!