19:27 / 13.09.2019.

Autor: HRT

Premijer u Krapinsko-zagorskoj županiji

-

-

Foto: - / -

U Donjoj Stubici posjetio je tvrtku Savlus, koja je ovaj tjedan otvorila novi poslovni prostor vrijedan 50 milijuna kuna.
Premijer Andrej Plenković za posjeta Krapinsko-zagorskoj županiji predvečer je u Sv. Križu Začretju obišao gradilište spojne ceste Zabok-Krapina, vrijednosti 60 milijuna kuna.

Kako je rekao ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković  koji je bio u pratnji premijera riječ je o radovima jedne od dionica ceste Zabok-Krapina, druge dionice ukupne vrijednosti 60 milijuna kuna. 

- Za dvije godine ćemo završiti drugu fazu. Ostaje nam još nekoliko kilometara do Krapine, to se projektira. Drago mi je da radovi idu, rekao je ministar.
Podsjetio je i na druge investicije u cestovnoj infrastrukturi u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Najavio je da će se 24. ovog mjeseca obaviti tehnički pregled za cestu do Zlatar Bistrice.

- Otvorit ćemo tu dionicu ukupne vrijednosti 144 milijuna kuna. Obnova ceste prema Konjščini je završena i provodi se trenutno ovdje najveći željeznički projekt u ovoj županiji rekostrukcija pruge Zaprešić-Zabok koji se financira iz EU fondova tako da Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture provodi zaista velike projekte ovdje, zaključio je Butković.

Premijer Andrej Plenković je prije u Donjoj Stubici obišao novo sjedište hrvatske farmaceutske tvrtke Salvus najveću privatnu investiciju u Hrvatskome zagorju posljednjih nekoliko godina  vrijednu više od 50 milijuna kuna.  Sjedište se prostire na više od 4400 četvorih metara, a njegova je izgradnja i opremanje sufinancirano sredstvima Europskoga fonda za regionalni razvoj.

Plenković je pohvalio rad tvrtke koja je od svojih skromnih početaka došla do toga da zapošljava 230 osoba i posluje na mnogim inozemnim tržištima.

- Drago mi je da smo  ovdje u Donjoj Stubici u priči koju smo čuli o duhu poduzetništva u Hrvatskom zagorju koji se od jednoga štanda u Mariji Bistrici razvio do kompanije koja zapošljava više od 230 ljudi, koja posluje ne samo u Hrvatskoj nego i u nekoliko država jugoistočne Europe koja je uspješno iskoristila mogućnost, razvoj i ulaganje u infrastrukturu ovog objekta i u proizvodnju s korištenjem EU sredstava, izjavio je premijer. Istaknuo je da se cijeli postupak, od apliciranja na natječaj do same realizacije dogodio u mandatu ove Vlade što je, po njegovom mišljenju, jako dobro što se brzine tiče. "Moje iskrene čestitke jer ovo je sjajna investicija i sjajna vijest za ovaj dio Hrvatskog zagorja", poručio je vlasniku tvrtke Teodoru Švaljeku.

Nakon Donje Stubice i Svetog Križa Začretje Plenković se u Krapini susreo s članovima stranke na sastanku Županijskog odbora HDZ-a. Potom je obišao Zagorski gospodarski zbor, jednu od najvećih manifestacija te vrste u Hrvatskoj, a posjet je  završio retrospektivnom večeri festivala Kajkavske popevke.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!