14:37 / 09.05.2018.

Autor: M.M./D.P./HRT

Premijeru Plenkoviću Nagrada za europski govor godine

-

-

Foto: - / -

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je Nagradu za europski govor godine. Nagrađen je za govor o budućnosti Europe, održan 6. veljače na plenarnoj sjednici u Europskom parlamentu.
Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je Nagradu za europski govor godine. Nagrađen je za govor održan 6. veljače, na plenarnoj sjednici o budućnosti Europe u Europskom parlamentu u Strasbourgu.

Govor u Europskom parlamentu potvrda je 25 godina karijere predsjednika Vlade posvećene promicanju hrvatskih interesa u međunarodnoj zajednici i zalaganja za europske vrijednosti.

Govor je odabran jer dijeli ciljeve i vrijednosti  Europskog pokreta Hrvatska i Europskog doma Zagreb, a koji štite interese RH i njezinih građana.
Nagrada za europski govor godine dodjeljuje se na Dan Europe i predstavlja najvišu nagradu koju dodjeljuju europski pokreti, punopravni članovi Međunarodnog europskog pokreta iz Bruxellesa.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!