10:06 / 03.06.2018.

Autor: M.M./Hina

Preminula novinarka Tatjana Krajač

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Nakon kratke i teške bolesti, u 40. godini života preminula je novinarka Tatjana Krajač.
Nakon kratke i teške bolesti u 40-oj godini preminula je novinarka Tatjana Krajač. Novinarstvom se počela baviti na Radiju Student, tijekom studija na Fakultetu političkih znanosti. Radila je i na Plavom radiju, a posljednijh 15 godina kao urednica i reporterka informativnog programa Nove TV specijalizirala se za praćenje unutarnje politike.

Sućut u povodu smrti uputili su predsjednik Vlade Andrej Plenković i Sabora Gordan Jandroković.

S tugom sam primio vijest o preranom odlasku naše cijenjene urednice i reporterke Tatjane Krajač. Svojim gotovo dva desetljeća dugim profesionalnim i predanim radom u političkom novinarstvu, koji je započela još u studentskim danima, ostavila je trajan i neizbrisiv trag u hrvatskome novinarstvu. Tatjanu ćemo zauvijek pamtiti kao vrsnu reporterku unutarnje politike i urednicu informativnog programa Nove TV, i ostati joj zahvalni na važnom doprinosu koji je dala političkom novinarstvu u Hrvatskoj.

Nedostajat će nam svima njezina profesionalna i izvrsna reporterska javljanja i izvještaji, kao i televizijski dnevnici te emisije koje je urednički potpisivala. U ovim teškim i tužnim trenutcima, poštovana obitelji, kolege i prijatelji preminule Tatjane Krajač, molim Vas primite izraze duboke i iskrene sućuti u ime Hrvatskoga sabora i moje osobno ime
, naveo je Jandroković.

Premijer Andrej Plenković uputio je sućut obitelji. U povodu preranoga odlaska naše cijenjene novinarke, gospođe Tatjane Krajač, primite u ime Vlade i moje osobno, izraze iskrene sućuti i poštovanja. Predana političkome novinarstvu, od rada na Plavom radiju, svoj je novinarski pečat dala kao reporterka i dnevna urednica informativnog programa Nove TV usredotočivši se na praćenje unutarnje politike, rada državnih institucija i političkih stranaka. Hrvatska će je pamtiti po vrsnim profesionalnim izvješćima iz hrvatskoga političkog života, kojima je dala značajan doprinos radijskom i televizijskom novinarstvu, stoji u premijerovoj sućuti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!