Preminula naša kolegica Žana Morović Rudić

03.04.2023.

Zadnja izmjena 19:30

Autor: Radio Zadar/HRT

Preminula naša kolegica Žana Morović Rudić

Preminula naša kolegica Žana Morović Rudić

Foto: Radio Zadar / HRT

Nakon kratke i teške bolesti u 53. godini preminula je naša draga kolegica, novinarka HRT-ova centra u Zadru Žana Morović Rudić.

Najviše će se pamtiti po svojim slikovitim javljanjima uživo, neodoljivom osmijehu i vedrini, ali i zato što je, prije svega - bila profesionalka u svojem poslu. Još kao srednjoškolka počela je surađivati na Radiju Split, a u Zadar ju je odveo studij kroatistike. 

Na HRT-u je od 2003., najprije na Radio Zadru, a zatim i na televiziji. Posljednji ispraćaj je sutra, u utorak 4.4.2023. u 14 sati na groblju u Kožinu. 

Žana se često javljala u Regionalni dnevnik sa zanimljivim gostima i izvrsnim reportažama te se ekipa emisije oprastila od nje pričom koju je snimila u srpnju prošle godine.

- Draga naša Žana, hvala ti na svim televizijskim minutama, hvala ti na svemu, rekla je urednica Regionalnog dnevnika Diana Roko.

Naša Žana, naša Đove. Novinarčina, lajverica, kraljica duše... Sve je to bila ona, naša Žana. Ali prije svih i svega, svi mi koji smo bili u njezinoj blizini sve ove godine pamtit ćemo je po toplini srca, vedrini i divnom umirujućem glasu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!