12:20 / 28.04.2020.

Autor: HRT

Preminule dvije osobe s kornavirusom iz doma u Koprivnici

Foto: arhiva, Damir Spehar/PIXSELL

Foto: arhiva, Damir Spehar/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Radi se o teškim kroničnim bolesnicima, korisnicima Doma za starije i nemoćne. Novooboljele su 3 osobe, također štićenici doma.
Dvije osobe zaražene koronavirusom preminule su u Koprivnici. Radi se o teškim kroničnim bolesnicima, korisnicima Doma za starije i nemoćne, objavio je Županijski stožer civilne zaštite. U toj je županiji dosad potvrđeno ukupno 68 oboljelih. Načelnik Stožera i zamjenik župana Ratimir Ljubić  potvrdio kako su oboljele još tri osobe, također štićenici doma.

Koronavirus - epidemija iz minute u minutu
Sve o koronavirusu  

Ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo dr. Draženka Vadla potvrdila je kako je, od trenutno 50 oboljelih - njih 37 štićenika i zaposlenika Doma. Svi su u bolničkoj skrbi. Naglasila je kako su preminuli od dijagnoza s koronavirusom, a ne od koronavirusa. 

- Neovisno o infekciji koronavirusom, bilo je za očekivati razvijanje simpotma kakve su razvili. Obzirom na njihove dijagnoze i godine također su bile očekivane komplikacije, izjavio je dr. Mato Devčić, ravnatelj Opće bolnice Koprivnica.
Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!