Ravnateljica Centra za socijalnu skrb o preminuloj djevojčici u Splitu

13.10.2022.

Zadnja izmjena 20:18

Autor: HRT/Hina

Milena Drlje, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Split

Milena Drlje, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Split

Foto: HRT/Miroslav Lelas / HTV/PIXSELL

 Šestogodišnja djevojčica koja je preminula danas u splitskom Kliničkom bolničkom centru imala je kronične bolesti zbog kojih je ranije bila bolnički liječena, izvijestio je KBC Split.

- U hitnu pedijatrijsku ambulantu KBC-a Split u srijedu u 20.10 dovedeno je dijete s kroničnim bolestima, zbog kojih je prije bilo liječeno u bolnici. Dijete je dovezla hitna medicinska pomoć provodeći postupke oživljavanja koji su nastavljeni nakon prijma, a zatim i intenzivnog liječenja u Zavodu za intenzivnu pedijatriju, priopćio je KBC Split.

Detalja o ovom teškom događaju nema. Policija istražuje smrt šestogodišnje djevojčice koja je sinoć primljena u KBC Split u teškom stanju, izjavila je za središnji Dnevnik HTV-a novinarka Ivana Šilović i dodala da se djevojčica ondje već u nekoliko navrata liječila te da je rođena s više poteškoća.

Milena Drlje, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Split rekla je kako je djevojčica bila njihova korisnica po osnovi utvrđenih višestrukih razvojnih teškoća i ostvarivala je sva prava sukladno zakonu. Njezina je majka koristila status roditelja njegovatelja. To pravo ostvaruju roditelji čija djeca imaju višestruke smetnje i potrebna im je dodatna roditeljska skrb.

- Zdravstveno stanje djevojčice bilo je ozbiljno. Pretpostavljamo da je nemili događaj uslijedio posljedicom različitih okolnosti. No, istraga je u tijeku pa mi trenutno ne možemo davati detalje, naglasila je.

Odgovarajući na pitanje zna li nešto o informaciji da se već nekoliko puta ukazivalo da majci treba pomoć Drlje je kazala kako su kolege iz Centra bili u komunikaciji s liječnicima, tako da su postupali po molbi bolnice.

- Otklonjeni su svi elementi sumnje na zlostavljajuće i zanemarujuće ponašanja majke i u tom smislu nismo otkrili elemente da bismo dalje poduzimali mjere, istaknula je ravnateljica Centra za socijalnu skrb u Splitu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!