Preminuo bivši zamjenik ministra obrane Zlatko Gareljić

19.01.2023.

21:35

Autor: Hina/HRT/R.S.

Zlatko Gareljić, nekadašnji gradonačelnik Makarske i zamjenik ministra obrane RH

Zlatko Gareljić, nekadašnji gradonačelnik Makarske i zamjenik ministra obrane RH

Foto: Davor Puklavec / PIXSELL

Nekadašnji gradonačelnik Makarske, zamjenik ministra obrane i istaknuti hrvatski političar iz SDP-ovih redova Zlatko Gareljić, preminuo je u 64. godini u Zagrebu, objavio je SDP.


Tijekom političke karijere Gareljić je obnašao niz političkih funkcija. U gradsko vijeće Grada Makarske ulazi 1993. godine, od 1998. do 2000. bio je gradonačelnik Makarske, nakon čega preuzima funkciju zamjenika ministra obrane Republike Hrvatske, na kojoj je bio do 2004. godine.


Gareljić je bio Član Glavnog odbora, Izvršnog odbora i Tajništva SDP-a Hrvatske, da bi se od 2008. do 2010. ponovo vratio u lokalnu politiku, kao predsjednik Gradske organizacije SDP-a Makarska. Od 2010. godine bio je i Savjetnik za obranu tadašnjeg predsjednika Republike Ive Josipovića.


Rođen je 1959. godine, diplomirao je na zagrebačkom Fakultetu političkih znanosti te je bio sudionik Domovinskoga rata.


- Srdačan i empatičan, prijatelj, drug, suborac i prvenstveno pošten i dobar čovjek. Naš Zlatko. Silno će nedostajati svima nama, stoji u SDP-ovoj objavi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!