22:20 / 09.03.2019.

Autor: D.M./HRT

Preminuo chef Andrej Barbieri

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Andrej Barbieri, veliki hrvatski chef, preminuo je u kliničkom bolničkom centru na Sušaku u Rijeci u 50. godini.
Andrej Barbieri, veliki hrvatski chef, preminuo je u kliničkom bolničkom centru na Sušaku u Rijeci u 50. godini.

Barbieri se školovao u Italiji gdje je otvorio multimedijalni lokal. Vodio je mnoge restorane na Siciliji, Sardiniji, Kreti i u Španjolskoj.

Nakon povratka iz svijeta u Voloskom je vodio Skalinadu, a potom i Tramerku u Opatiji. Uz Bevandu, u Rijeci je na Korzu vodio i lokal Conca d’Oro (Zlatna školjka).

U Dohi je otvorio Quavannu i postao chef konzultant prvog hrvatskog restorana u Kataru.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!