07:56 / 13.08.2018.

Autor: HRT

Preminuo dr. Ivo Jurić, ravnatelj KBC-a Split

Ivo Jurić, foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Ivo Jurić, foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U nedjelju popodne iznenada je preminuo ravnatelj KBC-a Split dr. Ivo Jurić (1956.).
U povodu smrti ravnatelja Kliničkog bolničkog centra Split dr. Ive Jurića iz KBC-a su u nedjelju priopćili da je dr. Jurić bio vrstan međunarodno priznat dječji kirurg te da je snažno obilježio rad i napredak splitskog KBC-a - stručno, organizacijski i znanstveno.

Dr. Ivo Jurić (1956.) umro je iznenada u nedjelju kasno popodne. Prema neslužbenim informacijama riječ je bila o srčanom udaru.

Iz splitskog KBC-a ističu da je  prof. prim. dr. Jurić bio osnivač i predstojnik Klinike za dječju kirurgiju KBC-a Split, pročelnik Katedere za kirurgiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu,  a od svibnja 2016. i ravnatelj splitskog KBC-a.

KBC Split do daljnjega će voditi prof. prim. dr. Julije Meštrović, zamjenik ravnatelja, i dr. Anton Marović, pomoćnik ravnatelja, uz ostale članove ravnateljstva, navodi se u priopćenju.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u ponedjeljak je uputio brzojav sućuti obitelji Jurić.

Plenković je naglasio kako je s iskrenim žaljenjem primio vijest o iznenadnoj smrti dr. Ive Jurića. "Svojim tridesetogodišnjim radom i djelovanjem obilježio je splitski i hrvatski zdravstveni sustav. Ostat će upamćen kao vrsni i cijenjeni dječji kirurg, ali i kao ravnatelj koji je unio snažan stručni, organizacijski i znanstveni napredak u KBC Split. U ovim teškim trenutcima za vašu obitelj, molim vas da u ime Vlade i moje osobno primite izraze sućuti i poštovanja", napisao je u brzojavu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!