Preminuo Dragutin Drk

08.02.2021.

12:12

Autor: I.Z./HRT

default error photo

U 84. godini preminuo je Dragutin Drk, generalni direktor i predsjednik Uprave Grupe Vindija te jedan od najpoznatijih hrvatskih gospodarstvenika. 

Zaposlio se 1961. godine, uz rad je studirao ekonomiju, a samo 4 godine poslije postaje direktorom. U Vindiji je stvorio velik broj najpoznatijih hrvatskih prehrambenih brendova, a pod njegovim vodstvom, kupnjom niza tvornica tvrtka je prerasla u grupaciju.

Gradonačelnik Čehok uputio je brzojav sućuti 

Povodom tužne vijesti da je u 84. godini preminuo Dragutin Drk, poznati varaždinski gospodarstvenik, direktor Vindije, gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok uputio je brzojav sućuti u kojem "u ime grada i u svoje osobno ime izražava sućut obitelji, bližnjima i poznanicima kao i svim zaposlenicima poslovnoga sustava koji je gospodin Drk stvarao i vodio".

Njegovo znanje i umijeće vođenja jednoga od najvećih prehrambenih i gospodarskih subjekta u Varaždinu i Hrvatskoj ostat će trajno nadahnuće kako onima koji će nastaviti voditi sustav Vindija tako i svim poduzetnicima. Gospodin Drago nije bio samo poduzetnik i gospodarstvenik. Kao čovjek svestranih interesa, svojim je nesebičnim radom podupirao naraštaje varaždinskih sportaša, uključivao se u humanitarne aktivnosti i pomagao kulturne projekte. Nekoliko godina obnašao je i dužnost zamjenika gradonačelnika grada Varaždina (1997.-2001.), usko surađujući sa gradskom upravom u razvoju gospodarstva. Za svoje djelo primio je i Nagradu grada Varaždina. Kao i iza svih osoba koje stvaraju, iza gospodina Dragutina Drka ostat će trajno djelo, poslovni sustav Vindija, kao i nemjerljiv doprinos gradu u kojem živimo te svim onim sredinama u kojima Vindija djeluje, stoji u  brzojavu sućuti varaždinskog gradonačelnika.

Župan Radimir Čačić izrazio sućut povodom smrti Dragutin Drka

Povodom smrti Dragutina Drka, direktora Vindije i jednog od najboljih hrvatskih gospodarstvenika župan Varaždinske županije Radimir Čačić uputio je izraze sućuti.

- Danas je u Varaždinu preminuo gospodin Dragutin Drk, jedan od najznačajnijih hrvatskih gospodarstvenika, vrhunski menadžer, jedinstven i po tome što je cijeli svoj radni vijek proveo u istoj radnoj sredini u kojoj je školovanjem i sposobnošću napredovao kroz sve faze proizvodnje do pozicije predstavnika uprave i vlasnika. Poslovni moto najboljih, pa tako i gospodina Drka, sa kojim sam blisko surađivao preko 40 godina bio je "Samo najbolje je dovoljno dobro.

Svi mi koji smo ga poznavali i cijenili a posebno 5000 obitelji vezanih uz poslovni sustav koji je vodio duboko smo svjesni činjenice da će biti nemoguće nadoknaditi njegov odlazak. U svoje i u ime svoje supruge obitelji izražavam najdublju sućut, poručio je župan Čačić.

Premijer Plenković izrazio sućut obitelji umrlog Dragutina Drka

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je izraze sućuti obitelji umrlog Dragutina Drka te djelatnicima Vindije, tvrtke čijim direktorom postaje 1965., a na čelu joj je bio je do smrti.

- S velikom žalošću primio sam vijest o smrti gospodina Dragutina Drka, vlasnika Vindije i jednog od najznačajnijih hrvatskih i varaždinskih gospodarstvenika, navodi premijer. Napominje da je Drk na čelu Vindije bio impresivnih 50 godina te da su njegov trud, znanje i energija bili svakodnevno usmjereni na rast i razvoj jedne od najvažnijih prehrambenih tvrtki u Hrvatskoj.

- Krasile su ga, dodaje Plenković, samozatajnost i skromnost, borbeni duh i entuzijazam koji mogu biti inspiracija mnogim hrvatskim gospodarstvenicima. Napominje da je kvaliteta Vindije prepoznata i van granica Hrvatske, a sigurnost i izvrsnost njezinih proizvoda potvrđena je brojnim priznanjima i nagradama.

- Ponosni smo na sve što je gospodin Drk učinio za očuvanje kvalitete i razvoj proizvodnje i ovo vrijeme pandemije, a njegov odlazak veliki je gubitak za Vindiju, ali i za hrvatsko gospodarstvo u cjelini. U ovim teškim trenucima primite izraze iskrene sućuti i dubokog poštovanja uime hrvatske Vlade i moje osobno, zaključuje premijer.

Jandroković uputio brzojav sućuti obitelji umrlog Dragutina Drka

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je brzojav sućuti obitelji Dragutina Drka, generalnog direktora i predsjednik Uprave Grupe Vindija koji je u ponedjeljak umro u 84. godini.

- S tugom i žaljenjem primio sam vijest o odlasku gospodina Dragutina Drka. U ovim teškim trenucima za Vašu obitelj, primite izraze iskrene sućuti i suosjećanja uime Hrvatskoga sabora i osobno, navodi Jandroković. Za Drka kaže kako je svojim dugogodišnjim predanim radom i vođenjem Vindije stvorio jednu od najuspješnijih i najrespektabilnijih hrvatskih tvrtki. Zahvaljujući njegovom vizionarstvu i upornosti, dodaje, zadužio je ne samo Varaždin i Varaždinsku županiju, već cjelokupno hrvatsko gospodarstvo, pogotovo prehrambenu i mljekarsku industriju.

- Iza uspješnog poduzetnika, krila se tiha i nenametljiva osoba koja nikad nije gubila osjećaj za realnost. S poštovanjem se odnosio prema suradnicima, radnicima, poslovnim partnerima i obitelji koju je izuzetno volio. Stoga, poštovana obitelji, još jednom primite izraze iskrene sućuti i dubokog poštovanja, zaključuje Jandroković.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!