16:41 / 25.01.2018.

Autor: HRT

Preminuo Milan Ramljak, potpredsjednik četiriju vlada

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Rođen je u Čitluku 1938., predavao je na zagrebačkom Pravnom fakultetu, a bio je redoviti član Hrvatskog diplomatskog kluba.
U 80. godini umro je profesor Milan Ramljak, potpredsjednik četiriju vlada te bivši ministar pravosuđa.

Rođen je 1938. u Čitluku kod Posušja, predavao je na zagrebačkom Pravnom fakultetu, a bio je i redoviti član Hrvatskog diplomatskog kluba. Bio je i hrvatski veleposlanik u Austriji i Njemačkoj.

Milan Ramljak bio je potpredsjednik Vlade od svibnja 1990. do kolovoza 1992. te ponovno od svibnja 1998. do travnja 1999., kada je obnašao i funkciju ministra pravosuđa.

Premijer Andrej Plenković uputio je sućut obitelji Ramljak. Sa žalošću sam primio vijest o smrti gospodina Milana Ramljaka. Ugledan  i osobno mi drag profesor Pravnoga fakulteta,  znanstvenik i političar, dao je velik doprinos u svim područjima svoga djelovanja na dobrobit domovine Hrvatske. U javnosti će gospodin Milan Ramljak ostati osobito upamćen po sudjelovanju u radu nekoliko hrvatskih Vlada na dužnosti potpredsjednika Vlade i ministra pravosuđa te kao veleposlanik. U ovim tužnim trenucima za Vašu obitelj, molim Vas da primite izraze duboke i iskrene sućuti u moje osobno ime i u ime Vlade Republike Hrvatske, stoji u priopćenju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!