Preminuo SDP-ovac Nikola Hajdić

17.08.2023.

20:05

Autor: I.Z./HRT/Hina

Preminuo SDP-ovac Nikola Hajdić

Preminuo SDP-ovac Nikola Hajdić

Foto: SDP Dubrovačko-neretvanske županije / HRT

Nakon duge i teške bolesti, u Splitu je u 63. godini preminuo Nikola Hajdić, dugogodišnji član SDP-a, bivši načelnik Općine Mljet i predsjednik SDP-a Dubrovačko-neretvanske županije, izvijestili su danas iz te stranke.

Hajdić je rođen 1960. godine, srednju pomorsku školu završio je u Dubrovniku gdje je stekao zvanje tehničara pomorskog prometa - poručnik trgovačke mornarice. Od 1986. do 1990. bio je šef Lučke ispostave Sobra (Lučka kapetanija Dubrovnik).

Dragovoljac je Domovinskog rata i nositelj Spomenice Domovinskog rata.

U 90-ima je dobio nagradu za jednog od 100 najuspješnijih hrvatskih poduzetnika.

Do 2001. je direktor u tvrtki Felun d.o.o. Bio je upravitelj ribarske zadruge "Naprijed" te član Udruge antifašista Dubrovačko-neretvanske županije.

2001. izabran je za načelnika Općine Mljet, a tu je funkciju obnašao tri mandata.

Dugogodišnji je član SDP-a. U stranci je obnašao dužnost predsjednika SDP-a Dubrovačko-neretvanske županije. Posljednjih godina bio je član Predsjedništva dubrovačko-neretvanskog SDP-a, tajnik županijske organizacije te vijećnik te stranke u Županijskoj skupštini.

- Njegovim odlaskom ostajemo bez dragog prijatelja i kolege s kojim je bilo iznimno zadovoljstvo surađivati i poznavati ga, poručuju iz SDP-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!