12:04 / 10.10.2019.

Autor: HRT

Preporod: Na štrajk se odazvalo 81,36% članstva

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Sindikat Preporod objavio je da je u štrajku sudjelovala 331 od 380 podružnica u osnovnoškolskim i srednjoškolskim ustanovama.
Sindikat Preporod objavio je da je u štrajku sudjelovala 331 od 380 podružnica u osnovnoškolskim i srednjoškolskim ustanovama. Sindikalnim zahtijevima za povećanje plaće svim zaposlenicima u osnovnim i srednjim školama odazvalo se 81,36% članstva u ustanovama i 75,6% članstva u srednjim školama.

- Sindikalist iz OŠ Trnsko: Hvala roditeljima na podršci

"Današnji je štrajk djelomično ili potpuno proveden u 366  škola, dok u 14 škola štrajk nije održan i odgojno-obrazovni proces se odvijao neometano. Uspoređujući današnje podatke o odazivu na štrajk u usporedbi sa štrajkom Preporoda iz 2018. i štrajka svih školskih sindikata iz 2015. očit je porast zanimanja za sudjelovanje u štrajku među zaposlenicima u školama. Prema dosad pristiglim informacijama nije bilo značajnijeg kršenja prava zaposlenika na štrajk. Također, dobrom je odazivu doprinijelo to što ovaj puta štrajkaju svi školski sindikati i što se zahtjev za povećanjem plaća odnosi na sve zaposlenike u školama.

Sutra, u petak 11. listopada, štrajk se nastavlja  u unaprijed određenim županijama, dok će se u svim ostalim županijama nastava nesmetano odvijati", navodi se među ostalim u Sindikatu Preporod.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!