13:14 / 12.06.2021.

Autor: HRT/Hina/D.D.

Preporod: Nesmotrena i višestruko štetna izjava ministra Fuchsa o trovanju u Zadru

Preporod: Nesmotrena i višestruko štetna izjava ministra Fuchsa

Preporod: Nesmotrena i višestruko štetna izjava ministra Fuchsa

Foto: Marin Tironi / PIXSELL

Sindikat Preporod poručio je u subotu kako je izjava ministra obrazovanja Radovana Fuchsa o trovanju zadarske profesorice nesmotrena i višestruko štetna, a neprihvatljivo im je i ministrovo uplitanje u sankcioniranje učenikova ponašanja.

- Ministar se, osobito ne prije nego li je kazna izrečena, ne bi smio miješati u posao onih tijela koja su u školi zadužena za rješavanje ovakvih situacija. Neprimjereno je i ministrovo objašnjenje, bez obzira na njegov ugled znanstvenika koji se bavi otrovima, da 'količina dezinficijensa nije mogla prouzročiti ozbiljnije posljedice, navode iz Preporoda.

Smatraju da događaj u zadarskoj srednjoj školi prosvjetne vlasti trebaju oštro osuditi i počinitelj ili više njih biti primjereno kažnjeni.

- Radi se o novom, vrlo opasnom, obliku nasilničkog ponašanja u školi i jedino se primjerenom kaznom, izrečenom od onih koji su ovlašteni za njezino donošenje, šalje nedvosmislena poruka eventualnim budućim počiniteljima takvog ili sličnih djela, stoji u priopćenju.

Ističu da se ministrovom izjavom postiže upravo suprotno, događaj se banalizira, počinitelj opravdava, a žrtvu se uopće i ne spominje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!