Preskontejneri neće na Spinut, ostaju u Trajektnoj luci

23.03.2023.

14:25

Autor: HRT/D.M./Hina

Sjednica splitskog Gradskog vijeća

Sjednica splitskog Gradskog vijeća

Foto: Miroslav Lelas / PIXSELL

Splitsko Gradsko vijeće na sjednici je poništilo rješenje koje su vijećnici izglasali 16. veljače o privremenom stavljanju na raspolaganje lokacije u četvrti Spinutu komunalnoj tvrtki Čistoći radi postavljanja preskontejnera. Za poništenje tog rješenja glasovalo je 16 vijećnika, a 14 je bilo protiv. 

Na dnevni red današnje sjednice Gradskog vijeća točka o poništenju rješenja uvrštena je na prijedlog SDP-ovog vijećnika Davora Matijevića. U raspravi prije glasovanja sudjelovao je i predsjednik četvrti Spinuta Luka Kovač Levantin. koji je kazao kako su svi građani u Spinutu "jedinstveni u zahtjevu da se poništi ranija odluka o dodjeljivanju lokacije u tom naselju za postavljanje preskontejnera". 

Gradonačelnik Ivica Puljak je izjavio je kako mu je Kovač Levantin prvobitno rekao da podržava zamisao o postavljanju preskontejnera na Spinutu. Kovač Levantin je pak izjavio je novinarima da ono što je na vijeću o njemu rekao Puljak gradonačelnikov spin. Najavio je da će u četvrti Spinut za vikend biti organizirano slavlje zbog poništene odluke o postavljanju preskontejnera u tom dijelu Splita.

Puljak je novinarima izjavio da će poštovati današnju odluku Gradskog vijeća kojom je poništeno prijašnje rješenje vijeća: "To je demokracija i mi ćemo poštovati današnju odluku".

Izrazio je žaljenje što su se vijećnici iz oporbenih stranaka u vezi s kontejnerima na Spinutu, kako je rekao, služili populizmom i lažima.

- Ti su vijećnici huškali građane Spinuta lažući im da će se u Spinutu formirati deponij i pretovarana stanica, što je netočno. Oni se služe populizmom, a mi nismo populisti nego rješavamo probleme, rekao je Puljak. Dodao je kako i dalje smatra da preskontejneri nisu nikakav problem, nego su dio sustava gospodarenja otpadom i ima ih u svim dijelovima Splita.

Puljak je novinarima rekao i da će vjerojatno u Trajektnoj luci ostati preskontejneri, jer se sada neće moći smjetiti na Spinutu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!