13:53 / 25.06.2020.

Autor: HRT/I.G.

Presuda Smiljani Srnec 30. lipnja

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Pri kraju je suđenje Smiljani Srnec.
Nakon osam mjeseci suđenja, ispitivanja tridesetak svjedoka, vještačenja, ispitivanja obitelji i susjeda pri kraju je suđenje Smiljani Srnec koju se tereti da je prije devetnaest godina ubila svoju sestru Jasminu Dominić i njezino tijelo sakrila u zamrzivač.

Dok tužiteljstvo smatra da postoje svi relevantni dokazi da je upravo Smiljana ubojica, obrana negoduje da je Sudsko vijeće glavninu njihovih dokaznih prijedloga odbilo, a Smiljana je više od 500 dana provela iza rešetaka. Na Županijskom sudu u Varaždinu tužiteljica Irma Bagarić te odvjetnik Smiljane Srnec Krešimir Golubić iznijeli su završne riječi.

Tužiteljstvo traži višegodišnju kaznu zatvora. Ne nalaze olakotne okolnosti i uvjereni su da je Smiljana svoju sestru ubila. Bagarić tvrdi da su brojni svjedoci ali i vještačenja to pokazali, unatoč činjenici da se ubojstvo dogodilo prije mnogo vremena.

Obrana pak tvrdi da neposredni dokaz, odnosno sredstvo ubojstva nije pronađeno, mnogi podaci i bilješke ne postoje, policijski službenici su, tvrdi Smiljanin odvjetnik Krešimir Golubić, loše obavili posao pa čak i prikrivali istinu.

Cijeli je slučaj prožet sa spekulacijama, a pravih dokaza o krivnji Smiljane Srnec nema, zaključio je Golubić i traži oslobađajuću presudu. Objava presude je 30. lipnja u 14 sati. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!