16:28 / 18.03.2018.

Autor: M.M./HRT

Pretučen djelatnik hitne službe KB-a Dubrava

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Oko 11 sati trojica mladića fizički su napali djelatnika hitne službe KB-a Dubrava i nanijeli mu teške tjelesne ozljede. Napadači su uhićeni i pritvoreni.
Oko 11 sati trojica mladića fizički su napali djelatnika hitne službe KB-a Dubrava i nanijeli mu teške tjelesne ozljede zbog kojih je operiran i oporavlja se. Napadači su uhićeni i pritvoreni.

Mladići su došli u bolnici kako bi zatražili liječničku pomoć, međutim, nakon što im je djelatnik rekao da pričekaju na red, postali su agresivni i fizički se s njim obračunali.

Ovo nije prvi put da se takvo što dogodilo. Postoji zaštitarska služba u bolnici, ali sve se dogodilo prebrzo i nije se uspjelo odgovarajuće reagirati. Međutim policija je brzo došla i privela počinitelje, rekao je ravnatelj KB Dubrava Srećko Marušić. Dodao je kako će se pojačati zaštitarska služba i postaviti video nadzor koji će omogućiti da se na vrijeme prepozna problem i riješi.Gost Dnevnika 3 bio je dr. Trpimir Goluža, predsjednik Hrvatske liječničke komore.

Fizički napadi na zdravstveno osoblje su svakodnevica, a to dobro pokazuje odnos države prema zdravstvenom sustavu i kakva je pozicija zdravstvenih djelatnika u drušvu. Ne čudi da mnogi odlaze u inozemstvo, rekao je Goluža.

Smatra da treba angažirati zaštitarske službe, uvesti videonadzorom, ali i jasno dati do znanja svima koji misle da nezadovoljstvo mogu ispoljavati nasiljem da su kazne takve da na to neće ni pomisliti.

HLK intenzivno razgovara s Ministarstvom pravosuđa i na tragu smo rješenja koje će stvoriti sigurno radno okruženje za zaposlene u zdravstvenim ustanovama u RH, rekao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!