11:44 / 15.06.2019.

Autor: D.M./HRT

Previranja u Mostu, negiraju raskol

Foto: arhiva, PatrikMacek/PIXSELL

Foto: arhiva, PatrikMacek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Pet nezavisnih vijećnika iz Skupštine Splitsko-dalmatinske županije, koji su dosad djelovali u Klubu Mosta, osnovalo je svoj klub. Evo kako to komentira Grmoja.
Nakon podbačaja na europskim izborima, na kojima nisu uspjeli osvojiti mandat, u Mostu nezavisnih lista najavili su rekonstrukciju, novi statut i program, te proširenje predsjedništva. No podjele su već počele.

Pet nezavisnih vijećnika iz Skupštine Splitsko-dalmatinske županije, koji su dosad djelovali u Klubu Mosta, osnovalo je jučer svoj klub vijećnika Nezavisne liste mladih, čiji je osnivač i predsjednik vrgorački gradonačelnik Ante Pranić, inače nezavisni saborski zastupnik Mosta.

Tako je klub Mosta u Splitsko-dalmatinskoj županiji prepolovljen jer pet vijećnika ostaje u Mostu, a pet je u tom novoosnovanom klubu Nezavisne liste mladih. U Nezavisnoj listi ne žele obrazlagati svoju odluku. Tek kažu da žele dijalog sa svima s kojima dijele interese.- Unutar stranke nema raskola jer Pranić jednostavno nije član stranke. On je predsjednik Nezavisne liste mladih, političke stranke, i oni su jednostavno odlučili u Splitsko-dalmatinskoj županiji osnovati svoj klub. Mi smo tamo predvođeni Mirom Buljem i Antom Čikotićem istinska oporba županu Bobanu i HDZ-u, a oni vjerojatno žele ostvariti neku suradnju jer je Pranić i čelnik jedinice lokalne samouprave. Jako je bitno dobro surađivati sa županom i državnom vlasti zbog realizacije određenih projekata, izjavio je politički tajnik Mosta Nikola Grmoja.

Što će biti s Antom Pranićem koji vodi Nezavisnu listu mladih, a u Saboru je član zastupničkog kluba Mosta iako nije njihov član još nije poznato. Miro Bulj koji s Pranićem dijeli i saborske i vijećnićke klupe kaže da nema govora ni o kakvom raskolu.

No, navodno među saborskim mostovcima osim Pranića ima i drugih koji smatraju da se stranka premalo bavi konkretnim projektima, a previše svjetonazorskim pitanjima. No Grmoja ističe da ideologiju nisu gurali u prvi plan.

Most još nije odlučio hoće li na predsjedničkim izborima imati svog kandidata ili ne. Neslužbeno se doznaje da je za predsjedničku kandidaturu zainteresiran saborski zastupnik Tomislav Panenić, koji također nije član stranke.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!