12:58 / 08.08.2018.

Autor: HRT

Previranja u SDP-u - ostaju bez još jednog zastupnika?

-

-

Foto: - / -

Navodno zbog intervjua jednom lokalnom mediju SDP Varaždinske županije pokrenuo je postupak isključenje zastupnika i bivšeg predsjednika te organizacije Marija Habeka.
Iako ih je većina na godišnjem odmoru, SDP-ovci ne miruju, pa stegovne postupke pokreću na telefonskim sjednicama. Tako je, navodno, zbog intervjua jednom lokalnom mediju SDP Varaždinske županije pokrenuo postupak isključenje saborskog zastupnika i bivšeg predsjednika te organizacije Marija Habeka.

Odluku moraju potvrditi Predsjedništvo i Glavni odbor SDP-a. Ako se to dogodi - SDP će u Saboru ostati bez još jednog zastupnika i spasti na njih 33-oje.

Nad Hrvatskom sunce nesmiljeno prži, a nad SDP-om sve tamniji oblaci.

"Da li ćete održati svoje obećanje i smanjiti PDV? Da ili ne?" pitao je Mario Habek u Saboru.

"Da! Što ćemo sad?" odgovorio mu je Andrej Plenković.

Što će sad sa svojim saborskim zastupnikom i bivšim predsjednikom, nova predsjednica SDP-a Varaždinske županije znala je čim je pročitala ovu Habekovu "životnu inventuru".

"Kvalificirana većina je odlučila da se dade zahtjev za pokretanje stegovnog postupka.Dakle ne radi se o isključenju. Ne radimo to" rekla je predsjednica ŽO SDP-a Varaždinske županije Barbara Antolić Vupora.

"Sve dok Predsjedništvo SDP-a Hrvatske ne donese odluku, moje izbacivanje iz stranke samo je jedna velika želja lokalnog vodstva na čelu s Barbarom Antolić Vupora"rekao je Habek.

No ako se krnje Predsjedništvo bude vodilo izrečenim u intervjuu, Habeku se loše piše. Iako izveden u lokalnom mediju, njegov je napad imao globalne  razmjere.

"Zoran (Milanović) je bio frajer i pravi vođa. Duboko sam razočaran i u Zlatka Komadinu i Erika Fabijanića. Suspenzije kolegama koji nose tisuće glasova SDP-u, jednostavno je očajnički potez nekih kolega s predsjednikom Bernardićem na čelu. Mislim da svi iz vodstva trebaju odstupiti jer se stranka trenutno nalazi u totalnom raskolu i u skorije vrijeme nema neke svjetlije budućnosti"rekao je Mario Habek za evarazdin.hr.

Slično je ustvrdio još jedan visokopozicionirani SDP-ovac. Također u intervjuu! Ali gradonačelnik Koprivnice ponudio je i rješenje. Sebe!

"Bernardić nije glavni uzrok krize u kojoj se SDP nalazi, ali je sasvim očito da on za tu krizu nije ni rješenje, i zato bi se morao povući s mjesta predsjednika stranke.Ja sam motiviran i imam ambiciju dati sve od sebe da se SDP vrati na pobjedničke tračnice" rekao je za Globus Mišel Jakšić.

Sasvim dovoljno za tumačenja da Mišel Jakšić želi  funkciju Davora Bernardića.

Aktualni predsjednik i dalje ni na što ne reagira.Pretendent na njegovo mjesto Jakšić, takozvanom programatskom intervjuu danas nema što dodati. Njegove predsjedničke ambicije bio je spreman  komentirati jedan donedavni član Predsjedništva.

"Pravo je svakoga tko želi imati kandidaturu, istaknuti kandidaturu da se kandidira, ali bolje je da to istaknuti pred tijelima stranke nego kroz medije" rekao je suspendirani član Predsjedništva SDP-a Siniša Hajdaš Dončić.

Hajdaš Dončić ne može ni to. Kao ni Peđa Grbin, Mihael Zmajlović ili Vedran Babić. Oni su dvogodišnjom suspenzijom izgubili pravo birati i biti birani, na što su uputili žalbu statutarnoj komisiji i sad miruju do odgovora.

"Već i meni postaje lagano dosadno koji sam involviran u SDP da se bavimo sami sa sobom. Mislim, to brate dosadi svima" rekao je Hajdaš Dončić.

Ovome se uistinu nema što dodati!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!