16:28 / 28.09.2020.

Autor: Vijesti/HRT/Hina

Prgomet podnio ostavku na mjesto predsjednika zagrebačke Skupštine

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Drago Prgomet podnio je ostavku na mjesto predsjednika Skupštine Grada Zagreba.
Predsjednik Skupštine Grada Zagreba Drago Prgomet podnio je ostavku na tu poziciju.

Prgomet propituje suradnju HDZ-a i Bandića

Prgomet, koji je i predstojnik Klinike za bolesti uha, nosa i grla i kirurgiju glave i vrata u KBC-u Zagreb, istaknuo je da rad na Klinici iziskuje vrijeme i iznimnu posvećenost poslu te da odgovornost i briga prema bolesnicima, obveze vođenja Klinike u ovim epidemiološkim uvjetima onemogućavaju jednako kvalitetno obnašanje dviju dužnosti.

Klub zastupnika HDZ-a zamolio je da, sukladno Poslovniku, pokrene postupak njegova razrješenja s dužnosti predsjednika Skupštine i izbor novoga predsjednika kako bi se u potpunosti mogao posvetiti svom profesionalnom kliničkom radu.

Na pozive Odjela weba i multimedije HRT-a na mobitel Drago Prgomet se nije javljao, a Hini je poslao dopis koji je uputio Klubu gradskih zastupnika HDZ-a.   

U Gradskoj skupštini objašnjavaju da se Klub gradskih zastupnika HDZ-a mora sastati i ako se dogovore za razrješenje Drage Prgometa s dužnosti predsjednika Gradske skupštine moraju, sukladno Poslovniku, službeni dopis uputiti u proceduru skupštinske Stručne službe. 

- Dok god to ne naprave, Drago Prgomet je predsjednik zagrebačke
Gradske skupštine, ističu u Gradskoj skupštini. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!