19:04 / 21.11.2019.

Autor: M.Š./Hina

Prgomet podnosi ostavku na mjestu predsjednika Kluba gradskih zastupnika

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Špekulira se da bi gradski zastupnik Kazimir Ilijaš večeras trebao biti izabran za vršitelja dužnosti predsjednika Kluba
Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Drago Prgomet (HDZ) izjavio je Hini da će na sjednici Kluba gradskih zastupnika HDZ-a u četvrtak navečer podnijeti ostavku na funkciju predsjednika Kluba jer ne želi obnašati dvije funkcije, te najavio da će Klub HDZ-a na tu funkciju izabrati vršitelja dužnosti.

Špekulira se da bi gradski zastupnik Kazimir Ilijaš večeras trebao biti izabran za vršitelja dužnosti predsjednika Kluba gradskih zastupnika HDZ-a.

Drago Prgomet podsjeća kako je već davno prije rekao da ne želi obnašati dvije funkcije - predsjednika Gradske skupštine i predsjednika Kluba gradskih zastupnika HDZ-a. 

Zato, dodao je, večeras će na sjednici Kluba gradskih zastupnika HDZ-a podnijeti ostavku na mjesto predsjednika Kluba, a  gradski zastupnici HDZ-a na sjednici će izabrati vršitelja dužnosti koji će do daljnjega voditi Klub.

Također, poslat će prijedlog Gradskom odboru HDZ-a koji treba potvrditi taj izbor.

- Na sljedećoj sjednici Gradskog odbora HDZ-a koju očekujemo idući tjedan, Gradski odbor stranke će dati, ili neće dati, suglasnost. Pretpostavljam da hoće i tada će taj novi predsjednik Kluba dobiti i puni legitimitet za vođenje Kluba, objasnio je Prgomet. 

Podsjetio je da je za predsjednika njihova Kluba već bio predložen njihov gradski zastupnik Ivan Kujundžić. No, dodao je Prgomet, Kujundžić je sada ispao iz "kombinacije" samim time što je poslao "poruku" o davanju ostavke na mjesto gradskog zastupnika.

- Govorim poruku jer ostavka se ne daje predsjedniku Gradskog odbora HDZ-a Andriji Mikuliću, nego se ostavka daje u Gradskoj skupštini, Mandatnom povjerenstvu. Dakle, ova njegova ostavka Mikuliću, ne znači ništa. Znači, ako Kujundžić želi doista izaći iz Gradske skupštine mora dati ostavku ovjerenu kod javnog bilježnika tri dana prije sjednice Skupštine Mandatnom povjerenstvu i ono donosi odluku o tome, a ne Mikulić, ne Gradski odbor HDZ-a, pojasnio je Prgomet.

Dodao je da Gradski odbor HDZ-a donosi odluku samo o tome tko bi Kujundžića, ako podnese ostavku, mogao zamijeniti na funkciji gradskog zastupnika i tada tu odluku ponovno šalje skupštinskom Mandatnom povjerenstvu koje verificira mandat.  

- Hoće li Ivan Kujundžić ostati na svojoj odluci koju je rekao Mikuliću pa će doista podnijeti ostavku Gradskoj skupštini ili neće, ja o tome ne znam ništa. Možda hoće, a možda i neće, rekao je Prgomet.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!