10:44 / 04.05.2020.

Autor: HRT

Prgomet propituje suradnju HDZ-a i Bandića

-

-

Foto: - / -

Virtualna sjednica zagrebačke Gradske skupštine postala je problem za koaliciju HDZ-a i Milana Bandića.
Virtualna sjednica zagrebačke Gradske skupštine postala je problem za koaliciju HDZ-a i Milana Bandića. Na upit novinara strahuje li se da bi HDZ mogao prekinuti suradnju s njime u Zagrebu, gradonačelnik Milan Bandić odgovorio je da bi on trebao strahovati kada bi građani prekinuli suradnju s njime.

-
Kakvo je to pitanje? Zašto bih ja strahovao? Ja bih trebao strahovati kada bi sugrađani prekinuli suradnju sa mnom. Nije mene HDZ izabrao. Nije mene izabrala nijedna stranka - kazao je Bandić.

Nakon nedavnih izjava da nema ništa protiv fizičkog održavanja sjednice Gradske skupštine te da se uželio oporbe, Bandić je danas ipak kazao da će se 7. svibnja sjednica, najvjerojatnije, održati elektronski.

A nakon što je gradonačelnik rekao da na njoj neće sudjelovati jer nije virtualni gradonačelnik, predsjednik Gradske skupštine Drago Prgomet najavio je da će organizaciju sjednice prepustiti potpredsjednici Ani Stavljenić Rukavini. No, poručio je da će HDZ preispitati suradnju sa Strankom rada i solidarnosti.

- Na Predsjedništvu gradskog odbora HDZ-a Grada Zagreba predložit ću odluku o načinu suradnje s na razini grada s partnerom koji omalovažava HDZ, s partnerom koji omalovažava Skupštinu i njene zastupnike, građane Grada Zagreba koje laže. Dovodi u pitanje normalno funkcioniranje grada i skupštine , rekao je Prgomet.

Bandić je kazao da u "ovo vrijeme se ne trebaju tražiti razlike, već ono što nas spaja" - Pozivam gospodina Prgometa i sve ostale da zbijemo glave zajedno, a da svoje sujete pobijedimo - i gradonačelnik, i predsjednik Skupštine i oporba i svi zajedno. Treba nam zajedništvo. Ako nam je ikada bilo potrebno zaedništvo, to je sada, izjavio je. 
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!