Priča o Titovom Galebu nikad nije bila jednostavna

17:30 / 23.05.2019.

Autor: Nana Šojlev/E.L.S/

-

-

Foto: - / -

Priča o Titovom brodu Galebu nikada nije bila jednostavna. Ne zna se točno kada je i kako nastao taj mit, ali zna se što je otkrilo istinu.
Nakon burne prošlosti dugo mu je sudbina bila neizvjesna. Bio je još jedan ruzinavi brod na vezu. A onda je odlučeno da će Galeb postati muzej u sklopu projekta "Rijeka - europska prijestolnica kulture". No obnova nikako da počne, a cijena samo raste.

Doduše, priča o Titovom brodu Galebu nikada nije bila jednostavna. Ne zna se točno kada je i kako nastao taj mit, ali zna se što je otkrilo istinu. Nedavna obnova namještaja s broda potvrdila je da na njemu nije bilo baš prevelikog luksuza ni ekstravagantnih zabava.

Elizabeth Taylor, Richard Burton, Sophia Loren nikada nisu nogom kročili na njega ili barem ne postoji ni jedan podatak o tome. Holivudske su zvijezde na Brijune najčešće stizali jahtom koja se zvala Podgorka, a fotografije nastale na njoj vjerojatno su unijele zabunu. Još zanimljivih pojedinosti o Galebu otkriva nam Nana Šojlev.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!