18:10 / 27.10.2020.

Autor: Franka Jović Tonkli/T.V./Dnevnik/HRT

Pridržavaju li se građani novih epidemioloških mjera?

-

-

Foto: - / -

Od ponoći su na snazi nove mjere. Naše su ekipe diljem zemlje provjerile pridržavaju li ih se građani.
Od ponoći su na snazi nove mjere. Maske su obvezne i na otvorenom prostoru, kada nije moguće održavati razmak od najmanje metar i pol. Dodatno su ograničena i sva okupljanja, od javnih događaja do privatnih zabava. Zabranjena je prodaja alkoholnih pića od ponoći do 6 sati ujutro. Naše su ekipe diljem zemlje provjerile pridržavaju li se građani novih mjera.

Odmah nakon ponoći, nove obavijesti na osječkim benzinskim crpkama. S jutrom - maske na autobusnim postajama. Zagrepčani uglavnom poštuju mjere, poneki nos izvan maske kvari sliku.

U Puli gotovo da na razmak dok se ispija kava ne treba ni paziti, jer gostiju -nema. - Pokušavamo se držat svih mjera, što je najgore, očekujemo da će se te mjere postrožiti, tako da će biti neki polu lockdown, rekao je Denis Bimbašić, ugostitelj  iz Pule.

Splitska Riva otužno prazna. U kafićima razmiču stolove, s maskama su i konobari i većina rijetkih gostiju.

- Kako je jedan gospodin imao masku i onda je napravio prorez kao patent, pa je stavio slamku, tako da ima svega, zanimljivo, uzbudljivo, ali opet nešto novoga, čovjeku možda malo nepoznato, ali nadamo se da će sve to proći, kaže Mario Gagić, ugostitelj iz Splita.

Samo da se radi. Ima nešto i turista, i oni su pod maskama. Na tržnicama malo drugačija slika. Koliko ljudi, toliko i teorija. I zavjere i nevjere. - Prošle godine je umrlo 500 ljudi od gripe u Hrvatskoj, a do sad još nije umrlo od ovoga COVIDa niti 500 ljudi. Oni dižu toliku famu daje to nevjerojatno. A zašto? Da bi se sutra svi pohrlili na cijepljenje, a ko zna šta će bit u tom cjepivu, tvrdi jedan Splićanin.

Maske su obvezne i na otvorenom ako je udaljenost manja od metra i pol. Na splitskoj tržnici neki ih imaju, a neki ne.

Nove mjere na snazi će biti sljedeća dva tjedna.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!