Prihod od cestarina veći 23 posto

26.12.2018.

19:56

Autor: HRT

default error photo
Proteklog vikenda Hrvatske autoceste zabilježile su na svojim prometnicama 530 tisuća 521 vozilo.
Proteklog vikenda Hrvatske autoceste zabilježile su na svojim prometnicama 530 tisuća 521 vozilo. U odnosu na isto razdoblje prošle godine promet je veći za 21 posto. Prihodi su iznosili gotovo 24 milijuna 130 tisuća kuna, što je rast od  23 posto.

Večeras se na ulazu u zemlju najduže čeka u Hrvatskoj Kostajnici i Staroj Gradiški - sat do sat i pol. Tijekom dana na autocesti A1 bilo je nekoliko prometnih nesreća koje su usporavale promet, no sve u svemu  promet je prošao bez većih problema. Danas za mnoge završava blok neradnih dana tako da se u kasnim večernjim satima ipak može očekivati  pojačan promet i manje gužve.

One prave gužve kakve smo gledali prije tri dana mogle bi se ponoviti iza vikenda, točnije u prvim danima nove godine kada će se većina onih koji su uspjeli pospajati neradne dane ipak morati vratiti svojim domovima. Pojačan promet rezultat je velikog broja tranzitnih putnika koji su kroz našu zemlju samo prolazili tako da su se onda, očekivano, prometni čepovi stvarali na graničnim prijelazima.

Matea Ribarević javila se kod naplatnih postaja u Ivanjoj Reci.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!