Prihvaćen plan prijma osoblja u Hrvatsku vojsku za ovu godinu

14.04.2022.

14:56

Autor: Hina/HRT/D.S.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Ivica Galovic / PIXSELL

Planom prijma osoblja u Hrvatsku vojsku za ovu godinu, koji je Vlada na sjednici usvojila zajedno s planom promjena kategorija postojećeg vojnog osoblja, obuhvaćeno je 1150 kandidata.

Pri tome je predviđen prijam do 814 osoba s tržišta rada, dok se za 336 osoba mijenja statusna kategorija u Hrvatskoj vojsci.


Najveći dio plana odnosi se na prijem 610 vojnika odnosno mornara koji sklapaju ugovor o vojničkoj službi na određeno vrijeme od dvije godine, uz mogućnost da nakon toga sklope ugovor o službi na neodređeno vrijeme, objasnio je ministar obrane Mario Banožić.


Na sjednici je usvojena i odluka da Hrvatska u Borbenu skupinu Europske unije pod vodstvom Poljske, koja će biti u stanju pripravnosti od 1. siječnja do 30. lipnja iduće godine, na raspolaganje stavi do osam pripadnika OS RH.


Tu su Borbenu skupinu osnovale Višegradske države: Poljska, Češka, Mađarska i Slovačka, a Hrvatska sudjelovanjem u njoj nastavlja aktivno pridonositi Zajedničkoj sigurnosnoj i obrambenoj politici te jačanju bilateralnih odnosa s državama sudionicama.


Vlada je dala i suglasnost KBC-u Zagreb za sklapanje ugovora s ponuditeljem "Blizna-Gradnja" iz Zagreba, za nabavu radova na uređenju stacionara Kliničkog zavoda za nuklearnu medicinu i zaštitu od zračenja, u iznosu od 6.650.762,50 kuna s PDV-om.


Budući da vrijednost ugovora prelazi iznos od dva milijuna kuna, bila je potrebna suglasnost osnivača.


Radovi na uređenju stacionari neophodni su radi osiguranja kvalitete zdravstven usluge s obzirom na to da su sadašnji uvjeti stacionara neprimjereni kako za bolesnike, tako i osoblje, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!