Prihvaćen rebalans proračuna Splitsko-dalmatinske županije, rashodi povećani 12 posto

20:02 / 08.06.2022.

Autor: Hina/HRT

Blaženko Boban

Blaženko Boban

Foto: Miroslav Lelas / PIXSELL

Županijska skupština Splitsko-dalmatinske županije u srijedu je prihvatila rebalans proračuna te županije koji je gotovo 12 posto veći u rashodima i izdacima u usporedbi s izvornim proračunom.

- Zbog oživljavanja gospodarstva u Splitsko-dalmatinskoj županiji, proračunski prihodi za ovu godinu bit će povećani za 6,3 posto u odnosu na izvorni proračun pa je to utjecalo da povećamo izdatke, to jest rashode, koji će biti veći za gotovo 12 posto u odnosu na izvorni proračun za ovu godinu, rekao je župan Blaženko Boban tumačeći prihvaćeni rebalans županijskog proračuna.


Prema prihvaćenom rebalansu za Splitsko-dalmatinsku županiju, ukupni proračunski prihodi bit će blizu 2,4 milijarde kuna, što je oko 140 milijuna kuna više od prihoda iz izvornog proračuna. Rashodi će iznositi blizu 2,5 milijardi kuna što je oko 262 milijuna kuna više u odnosu na izvorni ovogodišnji proračun Splitsko-dalmatinske županije.


Župan Boban je posebice naglasio kako će se tijekom ove godine u Splitsko-dalmatinskoj županiji povećati izdaci za poboljšanje demografske situacije 6,4 milijuna kuna, dok će se za poticaj gospodarstva u toj županiji izdaci povećati za 8,8 milijun kuna u odnosu na izvorni proračun.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!