17:01 / 13.12.2018.

Autor: HRT

Prihvaćeni primorsko-goranski, krapinsko-zagorski i međimurski proračun

-

-

Foto: - / -

Iako je zagrebački proračun glavna tema medija, doneseni su još neki.
Iz drugoga pokušaja prihvaćen je proračun Primorsko-goranske županije za iduću godinu. Iako vladajuća SDP-ova koalicija u skupštini nema većinu, premoć u glasovanju za proračun u iznosu od 894 milijuna kuna donijelo je dvoje oporbenih vijećnika. Proračun je izglasovan s 25 glasova za, 18 protiv i jednim suzdržanim.

"Trgovina politička stvarno nije bila. Razgovor o projektima i programima je razgovor i tu nije bilo ništa ispod stola, barem ne ono što ja znam, a za sebe znam da nije bilo. Imali smo konzultacije, bilo je tu daleko više učesnika, sve otvoreno javno, na stolu" - tim riječima komentirao je donošenje proračuna primorsko-goranski župan Zlatko Komadina.SDP-ova većina u kojoj je i novi klub vijećnika Stranke rada i solidarnosti donijela je krapinsko-zagorski proračun za sljedeću godinu. Bit će za trećinu veći od ovogodišnjeg, a s 264 milijuna financirat će  se među ostalim izgradnja Poduzetničkog inkubatora u Krapini, školskih sportskih dvorana i energetska obnova još 6 škola. Oporbeni amandmani su odbijeni, među njima i prijedlog da županija osigura besplatne udžbenike srednjoškolcima. Oporba je prigovorila i sve većem kreditnom zaduženju županije.Prihvaćen je dosad najveći proračun Međimurske županije, iznosi 295 milijuna kuna. S obzirom na to da su čak 66 posto proračuna sredstva iz europskih i nacionalnih fondova, a  21 posto prihodi od poreza, proračun je održiv - istaknuo je međimurski župan Matija Posavec.

-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!