18:34 / 02.12.2020.

Autor: Vladimir Šetka/HRT

Prijava zbog svadbe u u Slivnici Gornjoj

Foto: Marko Dimic/PIXSELL

Foto: Marko Dimic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Policijski službenici Prve policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjakom kojeg se sumnjiči za prijetnju te širenje i prenošenje zarazne bolesti.
Policijski službenici Prve policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjakom kojeg se sumnjiči za prijetnju te širenje i prenošenje zarazne bolesti.

➡️ Sve o koronavirusu

Naime, sumnjiči ga se da je jučer, 1. prosinca, oko 12 sati došao u redakciju lokalnog portala u Zadru te, vezano za medijske napise koji su objavljeni na njihovim internetskim stranicama, novinarki uputio ozbiljne prijetnje smrću, koje su kod nje izazvale strah i bojazan za vlastitu sigurnost, nakon čega se udaljio.

Nadalje ga se sumnjiči da je u subotu, 28. studenog, u Slivnici Gornjoj u svojoj obiteljskoj kući organizirao svadbeno slavlje, čiji je videozapis objavljen, iako je Odlukom o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja, koju je donio Stožer civilne zaštite RH 27. studenog 2020., naložena obustava održavanja svadbenih svečanosti. Time je grubo prekršio mjere iz navedene Odluke te tako doveo u opasnost da se zarazna bolest proširi među ljudima.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, uz kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kaznena djela prijetnja iz čl. 139. st. 3. u svezi čl. 2. te  širenje i prenošenje zarazne bolesti iz čl. 180. st. 1. Kaznenog zakona RH, danas je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!